eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lamperth is beszédet mond Puskás Ferenc gyászszertartásán?

Takarékos, de a nemzet halottjához méltó búcsút terveztek Puskás Ferenc egykori válogatott labdarúgó emlékére - mondta az InfoRádióban a kegyeleti bizottság elnöke. Schmitt Pál hangsúlyozta: a teljes szertartás 180 millió forintba kerül, de ebben már minden természetbeni juttatás is benne van.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke légbőlkapottnak nevezte a bulvársajtóban szereplő félmilliárd forintos összeget. Schmitt Pál egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy az anyagi kérdések ekkora hangsúlyt kaptak a legendás sportoló búcsúztatása ügyében.

Hozzátette, hogy a költségekhez hozzájárul a MOB, a Magyar Labdarúgó Szövetség és kormány is, de a kabinet pontos támogatásáról eddig még nem tud beszámolni. A kegyeleti bizottság vezetője bízik abban, hogy a kormány a tételesen felmerülő 80 millió forintos összegből is kiveszi a részét, hiszen Puskás Ferenc egész pályafutásával rengeteget tett az országért.

Lamperth Mónika búcsúzhat a kormány nevében


Schmitt Pál az InfoRádiónak elmondta: beszélt Lamperth Mónika - sportért felelős - önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel, és arra kérte a politikust, hogy mondjon beszédet a gyászszertatáson. A tárcavezető a napokban ad választ a felkérésre.

A várakozásoknak megfelelően óriási az érdeklődés külföldről és belföldről is - mondta a Fidesz alelnöki posztját is betöltő Schmitt Pál, aki hozzátette: Budapestre érkezik többek között Franz Beckenbauer, Michel Platini, Bobby Charlton, Joseph Blatter és Juan Antonio Samaranch is.

A november 17-én elhunyt Puskás Ferencet csütörtökön ravatalozzák fel a Szent István-bazilikában, ahol bárki leróhatja kegyeletét. Schmitt Pál elmondta: december 9-én, szombaton a Puskás Ferenc Stadionban rendezett búcsú délután 4 órakor lesz, majd a bazilikában este 7 órakor kezdődik a római katolikus gyászmise, amelyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×