eur:
394.14
usd:
364.18
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Megküzdött a döntetlenért a Chelsea

A listavezető Manchester United hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el az előző két idényben aranyérmes Chelsea ellen az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A két együttest továbbra is három pont választja el egymástól a tabellán. A manchesteriek francia csatára, Louis Saha mindkét gólban benne volt.

Az ősz legfontosabb angol bajnoki mérkőzése előtt a két vezetőedző nem szolgált meglepetéssel: a Manchester United Van der Sar - G. Neville, R. Ferdinand, Vidic, Heinze - C. Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Saha összeállításban, a Chelsea pedig Cudicini - Geremi, R. Carvalho, Terry, A. Cole - Essien, Makelele, Ballack, Lampard - Sevcsenko, Drogba kezdő 11-gyel lépett pályára az Old Traffordon.

Az első percekben a gyeppel próbáltak közelebbi ismerettségét kötni a játékosok, a fetrengéseket viszont nem díjazta Webb játékvezető.

A tabella élén álló manchesteriek kezdtek aktívabban, de nagyobb helyzetig az első negyed órában nem jutottak, majd a 18. percben Cristiano Ronaldo léc alá tartó szabadrúgását Cudicini hárította.

Saha mértani pontossággal lőtt

100. Chelsea-meccsén Makelele megkapta a rangadó első sárgáját egy kapu előtti kezezés után. A londoniak oldalán sokáig ez volt a legemlékezetesebb megmozdulás, José Mourinho tanítványai ugyanis támadásban meglepepően keveset nyújtottak.

A 29. percben Makelele honfitársa, Louis Saha megszerezte a vezetést a hazaiaknak: Rooney remek labdával indította csatártársát, aki Ricardo Carvalho mellett a 16-oson kívülről mértani pontossággal lőtte a jobb sarokba a labdát. Mesteri gól volt!

Sahának nem sokkal később volt még egy lehetősége, de a portugál hátvéd ezúttal tisztázni tudott.

A Chelsea próbálta fokozni a tempót, igaz, ez Drogba esetében egyszer Vidic lekönyöklésében nyilvánult meg, így Makelele után az elefántcsontparti támadó is sárga lapot kapott.

Nehezen ébredt fel a Chelsea

Van der Sarnak 37 percet kellett várnia az első védenivalóra, ám a holland kapus magabiztosan kiütötte Geremi életerős távoli lövését.

A szünet előtt megélénkült a meccs: Carvalho elhibázott szerelési kísérlete után Giggs került helyzetbe, de a Chelsea megúszta újabb gól nélkül, majd a másik oldalon Lampard lövése után mentett Van der Sar.

A második félidőre átszervezte együttesét Mourinho: Geremi helyett (de nem helyére) Robben állt be. A támadóbb szerkezet izgalmasabb második félidőt eredményezett.

Lampardék jelentős fölénybe kerültek, de a legnagyobb helyzetet a manchesteriek puskázták el: az 58. percben néhány méterre a kaputól Ronaldo és Saha sem ért bele az előttük elszálló labdába.

Saha a második gólban is benne volt


A 69. percben Ricardo Carvalho góljával megérdemelten egyenlített a Chelsea. Egy szöglet után az első félidőben sokat hibázó portugál védő Heinze mellől fejelt, a labdába Saha és Van der Sar is beleért, majd az a felső lécről került a gólvonalon túlra.

A Manchester United kispadjára nem jutott kulcsember, a fáradó hazai játékosok szemmel láthatóan egyre lassabban mozogtak. Sir Alex Ferguson pedig a 86. percig nem cserélt, de a Chelsea fordítani már nem tudott.

Maradt a három pontos MU-előny

Az első félidő a góltól függetlenül is a hazaiaké, a második egyértelműen a vendégeké volt, így nem lett volna igazságos, ha az egyik csapat pont nélkül marad.

Az 1-1-es döntetlennel folytatódhat a kiélezett küzdelem az aranyéremért: a két együttest továbbra is három pont választja el egymástól a tabellán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×