eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Barcelona három meccset nyert egy fordulóban

Először kapott ki a Real Madrid bajnoki mérkőzésen ebben az idényben, ráadásul Ronaldót kiállították, így nem játszhat a Barcelona ellen. A katalánok megverték a Sevillát és mivel a másik nagy rivális Valencia is kikapott, igazán jó hétvégét tudhatnak maguk mögött.

A Real Madrid először kapott ki az idény során, bajnoki mérkőzésen. Fabio Capello felforgatta a csapatot, több mint féléves szünet után még Ivan Helguera is játszott. Raúl és Ronaldo ellenben csak a kispadon kapott helyet, igaz, később mindketten beszálltak. Nem tudtak segíteni a csapaton: a végig jobban játszó Getafe megérdemelten győzött.

Ráadásul az utolsó percben Ronaldo piros lapot kapott, s ezért nem játszhat majd vasárnap, a Barcelona elleni El Clásicón. A Getafe pályája, a Coliseum az egyetlen élvonalbeli spanyol stadion, amelyben még soha nem tudott nyerni a Real Madrid.

Kikapott a Valencia is

Először kapott ki a Valencia is. Quique Sánchez Flores szerint éppen az ellenkezőjét művelte csapata annak, amit szokott: ötlettelenül, kevés gólhelyzetet kialakítva játszott.

Ennek ellenére David Navarro révén meg tudta szerezni a vezetést, ám aztán a Celta braziljai vették át a főszerepet: Fernando Baiano, majd Iriney is gólt szerzett. Canobbio gólja után eldőlni látszott a mérkőzés - valóban, Morientes már csak szépíteni tudott.

Barcelona: háromszor győz, ki egyszer győz

A Barça volt a forduló nyertese. A bajnok megnyerte a saját mecsét a remekül szereplő Sevilla ellen, s "nyert" a két legnagyobb rivális, a Valencia és a Real Madrid vereségével is.

Frank Rijkaard, a Barcelona edzője két gólszerzőjén, Ronaldinhón és Messin kívül elsősorban a középpályásait, Mottát, Xavit és Iniestát dicsérte. Szerinte óriási taktikai csatát hozott a rangadó, s a három középpályásnak óriási szerepe volt abban, hogy a Barça felül tudott kerekedni.

Az utóbbi hónapokban rengeteget kritizált Ronaldinho nagyszerűen játszott, két gólt is szerzett. (Az egyiket büntetőből). "Dinho" közel egy éve, a Real Madrid elleni, 2005. novemberi gálaelőadáson szerzett bajnoki meccsen legutóbb két gólt.

Szemüveget a bírónak!

A játékvezető volt a negatív főhőse az Atlético és a Recre találkozójának a Vicente Calderón stadionban. Megadott két "kamu" tizenegyest (az egyiket Leo Franco kivédte, de a róla kipattanó labdát Javi Guerrero a hálóba vágta), s nem vette észre, hogy "Kun" Agüero kézzel ütötte a labdát a kapuba.

A spanyol lapok szarkasztikusan azt írták az ifjú csatárról, hogy a jelek szerint tényleg Maradona-utód. Az Atlético jelentős veszteségeket szenvedett a múlt héten: keresztszalag-szakadás miatt két játékosa is több mint féléves kihagyásra kényszerül.

Az argentin Maxi Rodriguez még a spanyolok elleni válogatott mérkőzésen sérült meg, tiszteletére klubtársa egyenpólót készítettek, s viseltek a találkozó előtt. A bolgár Martin Petrov a Recre ellen sérült meg, mindkettőjük felépülése jövő tavaszra várható.

A forduló válogatottja

A goal.com internetes portál a fordulók után összeállítja a hét csapatát. A Primera División 6. fordulójában kiemelkedően futballozók közül az alábbi tizenegy "született": Kameni (Espanyol) - Diogo (Espanyol), Helguera (Real Madrid), Alexis (Getafe), Fernando Navarro (Mallorca) - Celestini (Getafe), Scaloni (Racing) - Messi (Barcelona), Ronaldinho (Barcelona), Yeste (Athletic Bilbao) - D. Milito (Zaragoza)

{{keretes_cim}}

1. Barcelona 6 5 1 - 16-5 16
2. Valencia 6 4 1 1 12-5 13
3. Atl. Madrid 6 4 1 1 10-5 13
4. Sevilla FC 6 4 - 2 13-8 12
5. Real Madrid 6 3 2 1 8-3 11
6. Deportivo 6 3 2 1 8-4 11


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×