INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Menekülnek az FTC-ből

InfoRádió / MTI
Újabb tag távozott a Ferencvárosi Torna Club elnökségéből: ezúttal Kruj Iván, a birkózó szakosztály igazgatója is lemondott tisztségéről.

Az FTC honlapja szerint Kruj Iván erről levélben tájékoztatta Ináncsy Miklós elnököt A 11 tagú vezetőségből korábban távozott Kökény Bea és Sipos Jenő, és szintén jelezte lemondási szándékát Maglódi Lajos.

A nehéz anyagi helyzetbe került IX. kerületi klub elnöke, Ináncsy Miklós a július 27-én tartott vezetőségi ülésen felajánlotta lemondását, ezt azonban az elnökség nem fogadta el, mivel akkori álláspontja szerint nem ő volt felelős a kialakult helyzetért.

Augusztus 11-én aztán a klub vezetése - levélben - mégis lemondásra szólította fel Ináncsyt. A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, ha nem távozik önként. A levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá.

Ugyanaznap este az FTC korábbi és jelenlegi labdarúgói, majd másnap egy demonstráción a szurkolók is csatlakoztak az Ináncsy Miklós távozását sürgetőkhöz. A klubvezető az elnökség indítványára közleményben reagált: kijelentette, addig mindenképpen marad a klub élén, amíg le nem zárulnak a befektetői tárgyalások a lehetséges szlovák partnerrel.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az FTC által használt Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága nem engedte elindulni az élvonalban.

Ináncsy Miklüs az elmúlt héten tárgyalásokat folytatott Ivan Kmotríkkal, a szlovák Artmedia Bratislava tulajdonosával az FTC labdarúgócsapatát üzemeltető részvénytársaság eladásáról.

Az üzletember az átvilágítás után dönt arról, vásárol-e részvényeket, de 50 millió forint szponzori támogatást már átutalt.

A címlapról ajánljuk