eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kovács Ági: nem lehet abbahagyni

Folytatja pályafutását Kovács Ágnes, a Kőbánya SC olimpiai bajnok úszója, aki három bronzérmet szerzett a margitszigeti Európa-bajnokságon. A 25 éves versenyző kedd délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mindenképpen ott akar lenni a 2008-as pekingi olimpián.

Miért döntött a folytatás mellett?

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az Európa-bajnokság, különösen annak, hogy olyan sokan drukkoltak nekem, annyian örültek a sikereimnek. Köszönöm szépen a közönségnek, hogy mellettem volt. Egy ilyen Európa-bajnokság után nem lehet abbahagyni. Másik motivációm, hogy 2007. decemberében Debrecenben lesz a rövid pályás kontinensviadal, azaz újra hazai közönség előtt állhatok rajthoz, ami nekem nagyon fontos. Onnan pedig már csak fél év a pekingi olimpia, ami életem negyedik ötkarikás játéka lesz, úgyhogy szeretnék nekivágni.

Mikor döntötte el végleg, hogy folytatja?

Az Európa-bajnokság előtt nem mertem volna megesküdni rá. A történtek után, illetve azt követően, hogy egy kicsit elvonultam és elgondolkodtam a jövőmről, úgy döntöttem, hogy nagyon nagy motivációt adott nekem az elmúlt pár hét és ezért szeretném folytatni.

Arról is beszélt, hogy kicsit szeretne változtatni az edzésmódszerein. Miként módosítana az eddigieken?

Mindenképpen lesznek változások. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az eddiginél több versenyre járok majd. Beszélgettem "második generációs" azaz idősebbnek számító külföldi sportolókkal, akik azt mondták, hogy nekik ez nagyon sokat segít, mert megtöri a monotonitást, és fel is gyorsítja őket.

Amikor az Európa-bajnokság után beszéltünk, azt mondta, hogy a hamburgi úszógálán már ne várjunk nagy eredményeket, ehhez képen 50 méter mellen országos csúcsot döntött.

Ezen én is meglepődtem, és nagyon örültem neki.

Szeptembertől a tervek szerint úszóiskolát indít.

Saját szervezésem és felügyeletem alatt folyik majd a munka. Természetesen lesznek segítőim, de az én szisztémám szerint folyik majd az oktatás és személyesen is felügyelem majd a partról, hogy miként folyik az oktatás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×