eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Sevcsenko a Chelsea-ben fejezné be

Az idei labdarúgószezon legnagyobb átigazolási szenzációja kétségtelenül Andrij Sevcsenko távozása volt. Az Aranylabdás ukrán csatár a Milantól igazolt az angol bajnok Chelsea-hez, még a vébé előtt. Sevcsenko először nyilatkozott hosszabban Angliába szerződése óta. Az angol nyelvű labdarúgó szakportálon megjelent interjú legérdekesebb részeiből válogattunk.

Hogy telnek napjai a Chelsea együttesénél és Londonban?

Õszintén bevallom, eleinte sok gondom volt. Nehezen szoktam meg az itteni környezetet, de most már minden rendeződött körülöttem. Ki merem jelenteni: a Chelsea-nél szeretném befejezni a pályafutásomat. A Kijevben és Milánóban is boldog voltam, és remélem, a Chelsea-nél sem lesz ez másként. A legnagyobb gomdom most az, hogy még nem sikerült új házat találnom Londonban, ezért pár napra még visszamentem Amerikába, de szeretnék szép és barátságos otthont találni a családomnak minél hamarabb.

Milyen a csapat? A Chelsea-ben hemzsegnek a klasszisok, akik közül sokan - Drogba, Lampard - a kapura is roppant veszélyesek. Óriási harc indulhat a kezdőcsapatba kerülésért.

Mindenkinek megadatik majd a lehetőség, hogy pályára lépjen és bizonyítson, és minden játékosnak lesznek sanszai, hogy beverekedje magát az első csapatba. Játszottam a Milanban egyszerre Alberto Gilardinóval és Filippo Inzaghival, azt hiszem ennél többet nem is kell mondanom. Itt is ki fogok jönni mindenkivel.

Hogy sikerült a beilleszkedés a csapatba?

Jól, bár az angol nyelv még nem az erősségem, így Carlo Cudicini, a gárda olasz kapusa rengeteget segít nekem, de minden egyes edzés alkalmával társalgok a többi játékossal is. Muszáj, hogy jól kommunikáljunk a jövőben.

Ukrajna bejutott a negyeddöntőbe a 2006-os labdarúgó világbajnokságon. Mit gondol, szokatlan, kivételes eredmény volt ez?

Tizenegyesekkel jutottunk a negyeddöntőbe, ahol 3-0-ra kikaptunk az olaszoktól. A legjobb formánkat hoztuk, de a nagy sikerhez több szerencse kellett volna. Az olaszok megérdemelten nyerték meg a vébét. Úgy éreztem, hogy a torna összehozta az ukrán játékosokat, hogy együttesen küzdjenek a hazájukért. Rengeteg időt töltöttünk el közösen a felkészítő táborban, a foci egyesítette erőinket.

Miért döntött úgy, hogy Angliában folytatja? A szóbeszéd szerint azért, mert szoros kapcsolat fűzi össze a családját Roman Abramoviccsal!

Tényleg jó a viszonyunk egymással, de a döntést elsősorban a családom miatt hoztam. Viszont elárulhatom, az Olaszországban töltött időt sosem fogom elfelejteni. Abramovics kitartása és az élethelyzetem változása miatt határoztam úgy, hogy ez a megfelelő alkalom. Sokat jelentett számomra, hogy a Chelsea az elmúlt három évben folyamatosan szeretett volna megszerezni és ezért is választottam őket. Amikor Roman először megkeresett, elmondtam neki, hogy boldog vagyok a Milanban. Nagyszerű volt a karrierem, de most már van egy gyermekem és a feleségem várandós a másodikkal. Aztán a feleségemmel jól átbeszéltük ezt a dolgot és döntöttünk. A családi motiváció nagyon erős volt, de a megfelelő klub is kellett a döntésemhez.

Ennyire jó a viszonya a Chelsea első emberével?

Nem akarom a barátság szót használni, mert az egy nagyon erős kifejezés. Abramovics a klubtulajdonos, ezért mindig profi hozzáállást kell tanúsítanom. Megkérdezte, hogy akarok-e az ő klubjában játszani, de soha nem ebédeltünk együtt. Ez egy profi kapcsolat és mindig is az volt. Ez folytatódni fog, de nem hiszem, hogy hirtelen rendszeres ebédelésekbe kezdek a tulajdonossal. Különösnek találom ezeket a dolgokat, mert soha nem jártunk össze korábban és soha nem voltunk közeli barátok. A személyes és privát életem mindig személyes és privát marad.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×