eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Forma-1 2007: lassan minden hely elkel

Lassan minden csapatnál betelnek a szabad helyek a 2007-es Forma-1-es világbajnoki szezonra. A legnagyobb kérdés Michael Schumacher, aki várhatóan heteken belül bejelnti, hogy folytatja-e Forma-1-es pályafutását.

Renault

A Renault alakulatánál egy pilótaülés már biztos: Giancarlo Fisichella marad a francia alakulatnál. A távozó Fernando Alonso helyére többen is pályáznak, de a legvalószínűbb a 2004-es Race of Champions győztes, tavalyi GP2 második helyezett Heikki Kovalainen szerződtetése.

Ferrari

Az élcsapatok közül a Ferrari a legnagyobb kérdőjel: Kimi Raikkonen állítólag öt évre aláírt az olaszokhoz, ám erről hivatalos bejelentést még egyik fél sem tett. Michael Schumacher az Olasz Nagydíjra ígérte, hogy bejelenti: folytatja-e Forma-1-es pályafutását. Az ő döntésétől függ Felipe Massa sorsa is, aki lehet, hogy a két sztár mellett jó teljesítménye ellenére is visszaminősül tesztpilótává.

McLaren-Mercedes

A McLarentől valószínűleg mindkét pilóta távozik, érkezik azonban Fernando Alonso. A másik ülésre a jelenlegi beugrópilóta Pedro de la Rosa, és az angolok ifjú reménysége, Lewis Hamilton pályázik. Kérdés azonban, hogy Ron Dennis hajlandó-e egy teljesen újonc pilótával nekivágni az új szezonnak?

Honda és Toyota

A Honda nem változtat. A csapatnál marad a Magyar Nagydíjon győztes Jenson Button, és a brazil Rubens Barrichello, aki az év eleji bizonytalankodás után egyre inkább magára talál a japánoknál.

A Toyota sem változtat. Bár Jarno Trulli szerződése bizonytalan volt, mára kiderült: jövőre is ő lesz Ralf Schumacher csapattársa.

Sauber-BMW

A BMW nemrég menesztette Jacques Villeneuve-öt, így Nick Heidfeld csapattársa jövőre nagy valószínűséggel a Magyarországon debütált lengyel Robert Kubica lesz.

Red Bull csapatok

Az a héten biztossá vált, hogy a Red Bullnál jövőre David Coulthard mellett Mark Webber fogja vezetni az autókat. A Toro Rossonál azonban még semmi sem biztos: a legvalószínűbb Vitantonio Liuzzi megtartása, de hogy mellette Christian Klien, vagy Scott Speed versenyez majd, még a jövő kérdése.

Williams-Toyota

A csapat új motorral, és egy régi-új pilótával, Alexaner Wurz-al vág neki a 2007-es szezonnak. A másik autót a fiatal tehetség, Nico Rosberg vezetheti majd, reményeik szerint vissza a csúcsra.

Kiscsapatok

A Midland, és a Super Aguri csapatánál csupán egy hely biztos: Takuma Sato élvezi a csapatvezető Aguri Suzuki bizalmát. Az azonban, hogy a másik három üres helyre ki ülhet be, valószínűleg csak az év végén derül ki.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×