eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

"Schmitt Pállal megállapodtunk a távozásáról"

Vass Károly, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja úgy nyilatkozott, hogy Schmitt Pál a hétfői zárt elnökségi ülésen bejelentette: legkésőbb december 9-ig, a soron következő rendes közgyűlésig lemond, ezt a visszavonhatatlan szándékát pedig írásban a négy alelnöknek átadja.

Vass Károly hozzátette, hogy az öt és fél órás rendkívüli elnökségi ülésen a 18 elnökségi tagból az összejövetelt indítványozók éppen a MOB egységének fenntartása érdekében nem szavazták le az elnököt, nem indítványoztak rendkívüli közgyűlést, hanem kompromisszumot kötöttek vele.

A sportvezető szerint Schmitt Pál lemondásáról szóló ígérete után járult hozzá méltányosságból az elnökség ahhoz, hogy a MOB jelenlegi vezetője a hírt maga, az általa megválasztott időpontban, de a vállalt határidő előtt jelentse be.

Vass Károly a megállapodásnak arra a részére is emlékeztetett, hogy a sajtót az ügyben az elnök tájékoztatja.

"Tudomásom szerint az alelnökök és a felügyelő bizottság elnöke még Schmitt Pál szobájában ült, amikor már egy neve nincs informátor jóvoltából híre ment, hogy az elnök lemondott. Ez önmagában is lehangoló" - jegyezte meg a MOB elnökségi tagja.

Vass Károly hangsúlyozta, hogy ezután jöttek a cáfolatok, hogy az egészből egy szó sem igaz, ezek után fordult a Magyar Távirati Irodához.

"Nos, ez az a pont, amikor már képtelenség hallgatni. Egy kegyes csalásban még benne vagyok, de hazudozni nem fogok" - jelentette ki.

Az előző napi MOB-ülés végén Schmitt Pál - már az újságírók jelenlétében - az elfogadott közleményt ismertetve azt mondta: az elnökség felkérte őt, hogy fontolja meg elnöki szerepvállalását.

"A december 9-i határidőig, az akkori közgyűlésig meghozom a végső döntést saját szerepvállalásomról" - mondta a MOB-elnök.

A MOB elnökségének egyik magát megnevezni nem kívánó tagja hétfőn a Magyar Távirati Irodával azt közölte, hogy a testület méltányosságból mellőzte a Schmitt Pál távozását ösztönző szavazást. Hozzátette, hogy az elnök a kompromisszumos megállapodásnak megfelelően írásban rögzítette, hogy december 9-ig bejelenti lemondását.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×