eur:
394.31
usd:
370.05
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Alonso: egyáltalán nem aggódom

A Forma-1-es világbajnoki címvédő szerint jobbak voltak a Hungaroringen a Ferrariknál. Bár előnye már csak tíz pont, Fernando Alonso magabiztosan nyilatkozott világbajnoki címvédéséről.

Fernando Alonso meglehetősen eseménydús versenyt tudhat maga mögött Magyarországon. A büntetése miatt csak a 14. helyről rajtoló spanyol az esőben még a vezetést is átvette, amivel a szakértők szerint élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

"Nem kevesebb, mint 14 autót előztem meg a vasárnapi versenyen, a legtöbbet az első három-négy körben" - mondta a világbajnok.

"Az autóm tökéletes volt, sokkal nagyobb volt a tapadásom, mint a többieknek, szóval nem volt probléma az előzéssel. Elégedett voltam az autómmal, de sajnos nem tudtam befejezni a futamot" - mondta Alonso, aki a jobb hátsó kerékanya hibája miatt feladni kényszerült a versenyt.

"Bár messze mi voltunk a leggyorsabbak, mégsem tudtuk befejezni a versenyt, mert a technika közbeszólt. Először a főtengelyre gyanakodtam, de aztán kiderült, hogy egy sérült kerékanya okozta a vesztemet. Megpróbáljuk megvizsgálni a történteket, hogy ez a jövőben ne fordulhasson többé elő"- tette hozzá a Renault versenyzője, aki jövőre a McLarennél folytatja pályafutását.

A világbajnokságban korábban már 27 ponttal is vezető spanyol előnye a Magyar Nagydíj után 10 pontra olvadt, köszönhetően annak, hogy Michael Schumacher bár kiesett a versenyből, Robert Kubica kizárása miatt mégis szerzett egy pontot.

"A Ferrari az elmúlt versenyeken gyorsabb volt nálunk, és győzelmet győzelemre halmozott. Most viszont mi voltunk a gyorsabbak, de nem tudtunk előnyt kovácsolni ebből" - mondta Alonso.

A Forma-1-es világbajnokságból még öt futam van hátra, így annak kimenetele még teljesen nyitott. Fernando Alonsonak jelenleg 100 pontja van, az üldöző Michael Schumachernek pedig 90.

"Ami a bajnokságot illeti, egyáltalán nem aggódom" - jelentette ki a világbajnoki címvédő.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×