eur:
389.04
usd:
362.14
bux:
68762.65
2024. május 8. szerda Mihály

"Kaká leigazolása még mindig elképzelhető"

A Real Madrid elnöke még mindig reménykedik, hogy sikerül teljesítenie múlt havi megválasztása előtt tett ígéretét, és képes lesz a spanyol sztárcsapathoz csábítani az AC Milan brazil szupersztárját, Kakát. Nem lesz egyszerű, mert az olasz csapat csak akkor adja legnagyobb csillagát, ha a helyére le tudja igazolni Ronaldinhót. A világ legjobb játékosa viszont a Real Madrid legnagyobb riválisa, a Barcelona játékosa és jól érzi magát jelenlegi helyén.

Augusztus másodikán volt egy hónapja, hogy a Real Madrid elnökévé választották Ramón Calderónt. A sportvezető többek között annak köszönhette sikerét, hogy megígérte: a klubhoz viszi az AC Milan szupersztárját, Kakát.

Bár a Real Madrid a közelmúltban három nagyszerű futballistát (Cannavarót, Emersont és van Nistelrooyt) is igazolt, nem vitás, hogy Kaká érkezése lenne a legnagyobb dobás.

Ronaldinho belép a képbe

Nehezíti azonban a helyzetet, hogy ennek több feltétele is van. A Milan például csak akkor engedi el a brazilt, ha le tudja igazolni helyére válogatottbeli csapattársát, a világ legjobbjának választott Ronaldinhót. Apró probléma, hogy utóbbi a Real Madrid ősi ellenségének számító Barcelona játékosa, mi több, jól érzi magát a katalánoknál.

Ramón Calderón azonban bizakodó: "Igaz, hogy amikor jelöltként bemutatkoztam, ez volt a célom és mind Capello, mind a sportigazgató Mijatovic azt mondták, hogy Kaká nagyon jól jönne. Mijatovic azt is hozzátette: bízik abban, hogy hozzánk igazol és én továbbra is remélem, hogy így lesz. Más kérdés, hogy végül megvalósul-e az üzlet, de én hiszem, hogy lehetséges".

"Barcelona a tökéletes hely"

A történet egyik kulcsszereplője természetesen Ronaldinho, aki viszont saját bevallása szerint jól érzi magát Barcelonában: "Jelenleg semmi másra nem gondolok, csak a Barcelonára. Számomra minden ugyanúgy megy tovább mint eddig, a Barca pedig a tökéletes hely a számomra. Persze mindig jó érzés tudni, hogy egy nagy csapat szeretne leigazolni és elismeri a munkámat".

Jelenleg tehát teljesen bizonytalan, hogy mi lesz a nyári átigazolási szezon - és egyben az elmúlt évek - legnagyobb üzletének sorsa, de egy dolog biztosnak tűnik: így vagy úgy, de napokon belül pont kerül az ügy végére.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×