eur:
393.11
usd:
363.29
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Ferrari-Renault tesztháború

A világbajnoki címért folytatott küzdelem fontos állomásához érkezett: a most zajló tesztek után teszttilalom lép életbe, amelynek értelmében a következő három a versenyt a jelenlegi erőviszonyok mellett kell teljesíteni. Aki most lépéselőnybe kerül, az komoly lépést tehet a világbajnoki cím felé.

A következő három verseny, a német, magyar, és a török futam előtt ezen a héten folynak az utolsó tesztelések. Az utolsó futamok eredményei azt mutatják, hogy a Ferrari lépéselőnybe került a Renault-val szemben. Ha ezt az előnyt meg tudják tartani erre a három futamra, jelentősen megközelíthetik a pontversenyben a világbajnoki cím védőjét, Fernando Alonsot.

A Ferrari Massával tesztel

A Ferrari egy régebbi versenyhelyszínen, a franciaországi Paul Richard-on tesztel, egyedül. Felipe Massa és a tesztpilóta Marc Gené a szerdai napon a gumiabroncsokon, az autók mechanikai- és elektronikai rendszerén dolgoztak.

Massa 92 kört, Gené 180-at teljesített gond nélkül, ami azt jelenti, hogy a két autó összesen 952 km-ert, vagyis három teljes versenytávnál is többet teljesített.

A Renault versenyzői még pihennek

A Renault több más csapattal együtt a spanyolországi Jerezben rója a köröket. A két tesztpilóta, Heikki Kovalainen, és José-Maria Lopez különböző pályákra készültek. Lopez kis leszorítóerővel tesztelt, amely elsősorban a német, és a későbbiekben az olasz versenyre lesz használható.

Mindkét pilóta edzéstervében az új motor, és a gumiabroncsok fejlesztése szerepel, Kovalainen 128, Lopez 87 kört teljesített. Előbbi fél másodperccel a mclarenes Pedro de la Rosa mögött a második, utóbbi a 11-dik helyen zárta a szerdai edzésnapot.

A két Renault autó a Ferrarikhoz hasonlóan 952 km-ert teljesített hiba nélkül.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×