eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Héják köröznek Torinó felett

A bundabotrányban érintett labdarúgócsapatok vezetőinek körében óriási felháborodást keltett az olasz sportbíróság péntek esti ítélete, amely a másodosztályba száműzte a Juventus, a Lazio és a Fiorentina együttesét, előbbit pedig megfosztotta legutóbbi két bajnoki címétől, a Milant pedig mind az előző, mind a következő bajnokságban pontlevonással sújtotta.

"Igazságtalan, elhamarkodott, megalapozatlan, törvénytelen", ezekkel a jelzőkkel reagáltak a klubok a büntetésekre.

A La Gazetta dello Sport című lap vasárnapi számában arról ír, hogy a múlt vasárnap világbajnokságot nyerő 23 olasz válogatott játékos közül 13-nak kellene a Serie B-ben pályára lépni a következő szezonban, legtöbbjükért azonban már bejelentkeztek az európai élklubok.

Roman Abramovics, a Premier League-ben szereplő Chelsea milliárdos tulajdonosának luxusjachtja az olasz partoknál horgonyoz és a helyi újságok szerint a klubvezető már találkozott Fabio Cannavaróval, a Juventus világklasszis védőjével.

A Real Madrid Gianluca Zambrottáért és Emersonért tett 30 millió eurós ajánlatot, de Olaszországba utaztak a Bayern München, a Liverpool és az Arsenal képviselői is.

"Remélem, sikerül megtartani a legértékesebb játékosainkat" - mondta Didier Deschamps, a Juventus új vezetőedzője.

Cobolli Gigli, a Juventus elnöke bízik benne, hogy a klub fellebbezése után enyhítenek a torinóiakat sújtó ítéleten.

"A másodosztályba történt visszasorolást még talán el tudjuk fogadni, de a 30 pontos levonást túlzásnak érzem, főleg úgy, hogy semmivel sem tudták bizonyítani bűnösségünket. Az igazunkért készek vagyunk elmenni a lausanne-i Sportdöntőbíróságig is" - mondta a klubvezető.

Diego Della Valle, a Fiorentina elnöke szerint az eljárás szabálytalanul zajlott.

"Meg sem hallgatták a védőügyvédünket. Úgy nem lehet valakit elítélni, hogy nem kapja meg a lehetőséget a védekezésre. Polgári bíróságon támadjuk meg az ítéletet, ha az alapvető jogainkat sem biztosítják."

A Fiorentina az elsőfokú ítélet szerint 12, Lazio pedig 7 pont levonással kezdi meg szereplését a Serie B-ben. A Milantól 44 pontot vontak le az előző szezonban, míg a következőt 15 pont hátránnyal kezdheti meg, de az élvonalban.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×