eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Európa-bajnok lett Vörös Zsuzsanna

Aranyérmes lett Vörös Zsuzsanna a budakalászi öttusa Európa-bajnokságon. Az olimpiai bajnok sportoló igen kis különbséggel győzött a fehérorosz Anasztaszja Szamuszeviccsel szemben. Vörös Zsuzsanna 2000 után nyert ismét kontinensviadalon. Máthé Vivien a huszadik, Füri Csilla a huszonnyolcadik helyen végzett.

A Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, valamint a selejtezőben kiesett Szatmári Adrienn alkotta hazai együttes a hatodik helyen végzett.

Vörös remekül építette fel versenyét, a lövészet után hetedik, a vívás után ötödik, az úszás befejeztével harmadik, a lovaglás zárultával pedig már első volt.

A 3000 méteres futásnak így elsőként vágott neki, a brit Mhairi Spence öt, a sokáig vezető orosz Tatyjana Muratova 15, a szám specialistája, a hatodikként rajtoló fehérorosz Anasztaszija Szamuszevics pedig 38 másodperccel követte őt.

Az olimpiai aranyérmes, egyéniben háromszoros világelső magyar öttusázó az első ezer métert egyedül futotta le, majd a második körre beállt Spence mögé. Két kilométer elteltével Vörös ismét egyedül állt az élen, de szükség is volt rá, hogy fokozza a tempót, Szamuszevics ugyanis az utolsó 1000 méter kezdete előtt már csak kilenc-tíz másodpercre volt tőle.

A különbség a hátralévő távon fokozatosan csökkent, és a célba érkezésnél már csak 10-20 centi volt - de a szalagot Vörös Zsuzsanna szakította át.

Máthé Vivien - kisebb megingásokkal - a várakozásnak megfelelően szerepelt, a 2004-ben Európa-bajnok Füri Csilla viszont korántsem lehet elégedett, ugyanis a gyenge számában, a lövészetben ezúttal jól teljesített, így komoly esélye volt kiemelkedő eredmény elérésére, a vívás viszont nem ment neki, majd a lovaglásban is sok gondja akadt.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×