eur:
395.22
usd:
365.15
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Még pár nap és indul a sztárkeringő

A labdarúgó-világbajnokság végéhez közeledve egyre inkább előtérbe kerülnek a tornán szereplő játékosokkal kapcsolatos átigazolási hírek, különösen azokban az országokban, amelyeknek már kiesett a válogatottja. Az angol klubok idén is kitesznek magukért.

Érdemes-e vásárolni?

Sok szakértő úgy véli, hogy manapság már nincs akkora jelentősége a világbajnokságnak az átigazolások szempontjából, mint korábban, hiszen a nagy klubok minden korábbinál kiterjedtebb játékosmegfigyelő rendszert tartanak fenn, így általában már a vébé előtt tisztában vannak a játékosok képességeivel.

Az Arsenal edzője korábban már megfogalmazta tanácsát: soha ne vegyél játékost a világbajnokságról! Ezt persze ő maga sem mindig tartotta be, hiszen az Ágyúsok az előző vébé után igazolták le Gilberto Silvát.

És hogy miért nem érdemes a világbajnoki benyomások alapján bevásárolni? Az afrikai játékosok sokszor képességeiken felül teljesítenek egy jó európai szerződés reményében, amelynek létrejötte után már alábbhagy a lelkesedésük; egy jól szereplő játékos ára pedig irreálisan megemelkedhet.

Jönnek a ghánaiak

Mindemellett az idei angliai átigazolási piac sztárjai a ghánaiak lehetnek, annak ellenére, hogy az előző vébé afrikai sztárcsapata, Szenegál játékosai nem váltották meg a világot: El Hadji Diouf és Salif Diao a Liverpoolban, Alou Cissé és Ferdinand Coly a Birmingham City-ben betlizett.

A jóslatok szerint a nyolcaddöntőbe jutó ghánaiak közül Asamoah Gyan, Derek Boateng, John Mensah, Sulley Muntari és esetleg Stephen Appiah kezdheti a következő szezont Angliában.

Az átigazolási piacot ugyanakkor nagyban befolyásolhatja a Real Madrid elnökválasztása, valamint az olasz bundabotrány is - előbbi erős konkurenciát jelenthet az angol kluboknak, utóbbi viszont azt eredményezheti, hogy sztárok sokasága hagyja el Itáliát.

A legkeresettebb tíz játékos

1. Fernando Torres: az Atletico Madrid 30 millió fontra értékelt spanyol csatárát a Manchester United, a Liverpool és a Tottenham is szeretné megszerezni. A 22 éves támadó valószínűleg Manchesterbe költözik majd, ahol megörökölheti Ruud van Nistelrooy mezét.

2. Javier Mascherano: A 22 éves argentin védekező középpályást már két éve csábítják az angol klubok, különösen a MU, az Arsenal és a Chelsea. Noha képességeit a vébén is igazolta, a brazil Corinthians által kért 20 millió fontot közel sem biztos, hogy kifizetik érte.

3. Simao Sabrosa: A Liverpool tavaly nyáron nyolcmillió fontot kínált a portugál szélsőért a Benficának, akkor azonban nem jött létre az üzlet. A Liverpool továbbra is érdeklődik iránta, és ha Cristiano Ronaldo távozik, a Manchestert is érdekelheti a 26 éves Sabrosa - kérdés, hajlandóak-e 12 millió fontot fizetni érte.

4. Oguchi Onyewu: A nigériai származású amerikai középső védő játéka csalódást okozott a világbajnokságon, ennek ellenére több angol középcsapat érdeklődik iránta. A Standard Liége 24 éves játékosát leginkább az Aston Villa szeretné a soraiban tudni, főleg, ha Olof Mellberg távozik.

5. Sulley Muntari: A ghánaiak 22 éves baloldali középpályása figyelemreméltó teljesítményt nyújtott a vébén, így nem csoda, hogy a Bolton és a Portsmouth is leigazolná. A transzfert megakadályozhatja viszont, hogy az Udinese hétmillió fontot kér érte.

6. Darijo Srna: A horvát Beckham-nek is nevezett 24 éves jobboldali középpályás iránt több angol klub érdeklődik, a legvalószínűbb, hogy a Portsmouth kifizeti az ötmillió fontos vételárat az ukrán Sahtar Donyeck-nek.

7. Dirk Kuyt: A 25 éves csatár a világbajnokságon nem villogott, de a holland bajnokságban lőtt 122 gólja tiszteletet parancsol. Leginkább a Liverpool érdeklődik iránta, de könnyen lehet, hogy a 10-12 millió fontot Spanyolországból utalják majd át a Feyenoord számlájára.

8. Hatem Trabelsi: A 29 éves jobbhátvéd a vébén a tunéziai csapat legjobbja volt, és méginkább vonzóvá teszi, hogy lejárt a szerződése az Ajaxnál, így szabadon igazolható - valószínű, hogy a következő szezonban a Liverpool védelmét erősíti majd.

9. Sidney Govou: A 26 éves francia csatár az Olympique Lyon mind az öt bajnoki címéből kivette részét, de most távozni szeretne. Mivel az érte kért 3,5 millió font nem tűnik túl soknak, ősszel már a Fulham támadójátékát segítheti.

10. Carlos Salcido: A 26 éves mexikói hátvéd kiválóan futballozott a világbajnokságon, a Guadalajara elnöke pedig már Európába is utazott, hogy tárgyaljon az eladásáról. A 2,5 millió fontos vételárat az Arsenal is kifizetné, de elképzelhető, hogy Spanyolországba igazol.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×