eur:
395.16
usd:
365.09
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Henry: úgy védekeztünk, mint az oroszlánok

Elsősorban csapatuk védekezését dicsérték a francia labdarúgó-válogatott tagjai a portugálok ellen megnyert világbajnoki elődöntőt követően, az ellenfél játékosai pedig a szerencse hiányával és a játékvezető ítéleteivel magyarázták a kudarcot.

A francia szövetségi kapitány játékosai türelmét dicsérte: "egy pillanatig sem lankadt a figyelmük, a védekezésük egyszerűen tökéletes volt; az ilyen produkció láttán csak örülni tud az ember".

"Most a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat vasárnapig, mert ugyan korábban azt mondtam, a cél a fináléba jutás, csakhogy ezek után már nem csak játszani, hanem győzni is akarunk" - tette hozzá Raymond Domenech.

A győztes gólt szerző Zinedine Zidane szerint a büntető előtt rá nehezedő nyomás pozitívan hatott rá, noha belegondolt, hogy ha bemegy és hátul nem hibáznak, ott lesznek a világbajnoki döntőben.

"Csodálatos érzés volt 1998-ban felemelni a kupát, most is át szeretnénk ezt élni, és úgy vélem, rendelkezünk azzal a tudással, amely hozzásegíthet minket az újabb sikerhez" - tűzte ki a célt a francia csapatkapitány.

A mérkőzés legjobbja, Lilian Thuram is a döntőről áradozott: "Ez a második vb-döntőm lesz, egyszerűen felfoghatatlan. Különösen úgy, hogy 2004-es Eb után lemondtam a válogatottságot, így sokáig eszembe sem jutott, hogy itt lehetek majd."

Patrick Vieira szintén a védelmet, és különösen Thuramot dicsérte: "Csodálatos védőjátékot láthattak ma tőlünk a nézők. Amikor Thuram így játszik, egyszerűen elpusztíthatatlannak érzem a csapatot. Nagyon akarjuk a végső győzelmet, és biztos vagyok benne, hogy meg is szerezzük."

Jellemző, hogy a franciák legeredményesebb játékosa, Thierry Henry is a védelmet dicsérte, valamint jogosnak tartotta a büntetőt: "A gólunk után szenzációsan dolgoztunk hátul, úgy védekeztünk, mint az oroszlánok. A büntetőt megelőző szituációnál egyértelműen megvolt a kontaktus, elhúztam Ricardo Carvalho mellett a labdát, ő pedig megrúgott."

Kis országnak nehéz döntőbe jutni

A portugál szövetségi kapitány mértéktartóan nyilatkozott a vereség után: "Nem hiszem, hogy jobbak lettek volna a franciák, de el kell fogadnunk a vereséget. Nem akarok a játékvezetővel foglalkozni, Larrionda nagyon jó bíró, és tudja, mit akar. Kiegyenlített küzdelem volt, amelyet egy büntető döntött el, megtörténik az ilyesmi".

<

Scolari boldogtalan
(fotó: fifaworldcup.com)

Luiz Felipe Scolari azért megpendítette, hogy nem járt egyenlő bánásmód a feleknek: "Tudomásul kell venni, hogy kis ország vagyunk a futball térképén, s egy ekkora nemzetnek nagyon nehéz világbajnoki döntőbe jutnia. A tizenegyes jogos volt, ugyanakkor nekünk is járt volna egy, Cristiano Ronaldo lökéséért."

Cristiano Ronaldo élesebben fogalmazott: "Aki ért a futballhoz, láthatta, hogy a játékvezető nem volt tisztességes. Úgy gondolom, jobbak voltunk a franciáknál, csak egyszerűen nem tudtunk a kapuba találni. A nézők folyamatos fütyülése egyáltalán nem zavart, nekem az a dolgom, hogy futballozzak, és segítsek a csapatnak."

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×