eur:
394.37
usd:
370.62
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

A spanyol tartalékok is jobbak voltak a szaúdiaknál

A spanyol labdarúgó-válogatott tartalékos összeállításban is jobb volt egy góllal Szaúd-Arábiánál a németországi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

A spanyol szövetségi kapitány, Luis Aragones a biztos továbbjutás tudatában lecserélte az egész kezdőcsapatát a szaúdiak elleni meccsre, ez persze nem jelentette azt, hogy ne a hispán gárda lett volna az esélyes.

A spanyolok tartalékok ezt gyorsan jelezték is: Joaquin és Reyes az első negyed óra végére már 2-0-ás vezetéshez juttathatták volna csapatukat, de mindketten rontottak.

A spanyol játékosokon érződött, hogy biztosak a továbbjutásban, ezért a helyzetek kialakításában nem azt mutatták, amit egy éles meccsen, rendre elszórakozták a nagyobb ziccereket is.

Az első félidő végén ismét Joaquin próbálkozott, de a szaúdi kapus kitolta a léc alól a Betis szélsőjének bombáját.

Nem sokkal később már pontosabbak voltak Luis Aragones tanítványai: Fabregas ívelt be egy szabadrúgás után, Juanito pedig keményen a léc alá fejelt, így a spanyolok egygólos vezetéssel mehettek a szünetre.

A második félidőre váltottak a spanyolok: a nyerőemberek közül Villa, Torres és Xavi is pályára lépett, ez azonban csak meddő mezőnyfölényt eredményezett.

A szaúdiak próbálkoztak, hajtottak, de a lelkesedésük csak a spanyol tizenhatosig volt elég, nagyobb helyzetet nem alakítottak ki.

A meccs végén egyenlíthettek volna, azonban Nur beadása után el-Hatri nyolc méterről óriási helyzetben a lelátóra rúgta labdát.

Maradt az 1-0, Spanyolország százszázalékos teljesítménnyel jutott a nyolcaddöntőbe, Szaúd-Arábia pedig egy pontot és két gólt szerzve utolsó lett csoportjában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×