INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

A portugálok nyerték a tizenegyespárbajt

InfoRádió / MTI
Portugália egy jó színvonalú, izgalmas mérkőzésen 2-1-re nyert Mexikó ellen. A luzitánok így a csoport első helyén, a mexikóiak pedig a második helyen léptek tovább.

A portugálok megadták a meccs alaphangját, miután egy szép akció végén Maniche mintegy nyolc méterről a léc alá lőtt. A dél-európaiak vezető gólja után komolyabb helyzet nem alakult ki, bár a csapatok próbálkoztak becsülettel.

Az első félidő közepén Marquez a saját tizenhatosán belül reflexszerűen belekapott a labdába, Lubos Michel játékvezető pedig tizenegyest ítélt, Simao Sabrosa pedig értékesítette.

Mexikó kihagyta a tizenegyest

Két gólos portugál vezetés után a közép-amerikaiak rákapcsoltak, és egy szöglet után Fonseca jó időben volt jó helyen, és egy fejesgóllal szépített.

A második játékrész elejét is a büntetők uralták. Előbb Miguel kezezése után után Mexikó jutott tizenegyeshez, Omar Bravo viszont a lelátó felső soraiba rúgta a labdát.

Ezután a mexikói Pérez gondolhatta úgy, hogy csapatának még egy büntető kell a sikerhez: a bíró azonban műesésért felmutatta a sárga lapot , és mivel ez már neki a második volt, mehetett zuhanyozni.

A meccs hátralévő részében a mexikóiak még emberhátrányban is egyenlíthettek volna, de Bravo több ziccert is elhibázott, így maradt a 2-1.

"Összességében elégedett" kapitányok

Luiz Felipe Scolari, portugál szövetségi kapitány nem volt teljesen elégedett csapata teljesítményével. "Összességében nem lehet okom a panaszra. Az újabb győzelem erőt adhat a folytatáshoz" - tette hozzá.

Mexikói kollégája elsősorban "kritikán aluli" helyzetkihasználásukat kifogásolta: "a kihagyott lehetőségek mellett még büntetőből is képtelenek voltunk betalálni. Összességében mégis elégedett vagyok a csoportmérkőzéseken látottakkal" - fogalmazott Ricardo La Volpe.

A címlapról ajánljuk