eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Magyar válogatott: Bozsik, Détári...

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bozsik Péter és szövetségi edzője, Détári Lajos aláírta a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig, azaz 2007 novemberéig szóló szerződését.

"Az elnökség választása azért esett Bozsik Péterre, mert megbízható személyiség, ami garancia lehet az eredményességre is. Nem elhanyagolható tényező neve és szakmai múltja sem. Reméljük a válogatott szereplése révén még veretesebb lesz a Bozsik név" - indokolta a sportág vezető testületének döntését Kisteleki István elnök, miután átadta a két szakembernek a díszes megbízólevelet.

Détári Lajossal kapcsolatban Kisteleki elmondta, hogy kvalitásait játékosként bizonyította, habitusa pedig segítheti Bozsik munkáját, illetve dinamizmussal töltheti meg a válogatott játékát.

A szerződést az erre az eseményre készült tollal írták alá a felek. A nemzeti együttes 45. szakvezetője tréfásan megjegyezte: már ezért megérte.

Kisteleki a szerződéssel kapcsolatban elmondta, hogy minden az eredményességtől függ. Amennyiben a válogatott az első három között végez Eb-selejtező csoportjában, akkor a kontraktus a 2010-es világbajnoki selejtezők végéig szól, míg negyedik hely esetén az elnökség dönt a folytatásról.

"Az elkövetkezendő napokban tisztul le a szakmai stáb pontos összetétele. A tervünk az, hogy első lépésben visszaállítsuk a válogatottság rangját. Csapatban és állandó keretben gondolkodunk, akárcsak sikeres elődeink" - mondta beköszönőjében Bozsik Péter.

"Jó párost fogunk alkotni. Célunk, hogy 2012-re ütőképes csapatunk legyen, s mi ketten üljünk a magyar válogatott kispadján a remélhetőleg hazai rendezésű Eb-n" - nyilatkozott Détári.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×