INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Megvannak a jelöltek Eriksson helyére

InfoRádió / MTI
Négy jelöltje van az Angol Labdarúgó Szövetségnek a nyári világbajnokság után távozó Sven-Göran Eriksson helyére.

A svéd szakember januárban egyezett meg a szerbezettel, hogy nem tölti ki 2008-ig szóló szerződését a válogatott mellett. A bejelentés óta a szigetországi médiában több név is szóba került.

A találgatásoknak most Brian Barwick vetett végett. Az angol szövetség ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a Celtic Glasgow volt szakvezetője, irányító Martin O'Neill, a Middlesbrough-nál dolgozó Steve McClaren, a Charltont edző Alan Curbishley és a Bolton szakmai munkájáért felelős Sam Allardyce közül kerül ki Eriksson utódja. A döntés még a világbajnoki rajt előtt megszületik.

Az újságok korábban lehetséges kapitányként emlegették Stuart Pierce-t, a Manchester City edzőjét vagy a holland Guus Hiddinket, az Eindhoven és az ausztrál válogatott trénerét, de szóba került a Juventust edző Fabio Capello és a portugál szövetségi kapitány, a brazil Luiz Felipe Scolari neve is.

A 2000 óta angol szövetségi kapitányként dolgozó Eriksson azután állapodott meg a szövetséggel távozásáról, hogy a támadások kereszttüzében került.

Az egyik bulvárlap újságírója olajsejknek adta ki magát, a szakember bizalmába férkőzött, majd Eriksson maga ajánlotta fel: 2008-ig érvényes szerződése ellenére, jó pénzért már a következő szezontól elvállalná az Aston Villa vezetőedzői posztját.

A címlapról ajánljuk