eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gólparádé Valenciában és Rómában

Hatalmas pofont kapott a spanyol labdarúgó-bajnokság meglepetéscsapata, az olasz élvonalban pedig továbbra is teljesen nyílt a harc a BL-selejtezőbeli szereplésre jogosító negyedik helyért.

Spanyolország

A Valencia parádés mérkőzésen 5-3-ra győzött a vendég Cadiz ellen. Az ezüstéremre hajtó hazai együttes meccsein többnyire egy-két gól született, most viszont kitett magáért a támadósor, különösen az egyaránt kétgólos Villa és Angulo remekelt, igaz, a védelem a szokásosnál jóval többet betlizett.

A Valencia fő riválisa, az Osasuna nem tudta kihasználni a Real Madrid szombati pontvesztését, sőt, óriási meglepetésre otthon kapott ki 4-0-ra a Getafe együttesétől.

Olaszország

{{keretes_cim}}

1. Juventus 79 pont
2. Milan 70
3. Inter 68
4. Fiorentina 61
5. Roma 60

Tartja egypontos előnyét a Fiorentina a Roma előtt azzal, hogy 1-1-es döntetlent ért el a fővárosi gárda ellen.

A firenzeiek már a második percben vezetést szereztek Toni góljával, Cufré a 72. percben egyenlített.

A másik fővárosi csapat, a Lazio is egy ponttal zárta a 32. fordulót, de a legkevésbé sem lehet elégedett, hiszen már a kilencedik percben 2-0-ra vezetett, az Empoli pedig a Oddo hosszabbításbeli öngóljának (is) köszönheti a 3-3-as döntetlent.

Németország

A Bundesliga vasárnapi rangadóján a Hamburg 2-0-ra győzött a Schalke ellen Gelsenkirchenben. A hazaiak a 28. perctől emberhátrányban küzdöttek, öngólig jutottak, innentől pedig esélyük sem volt a pontszerzésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×