eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Messzemenőkig elismerik, de kirúgták Mezeyt

Távozik a Magyar Labdarúgó Szövetségtől Mezey György, az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb tekintélyű és legvitatottabb sportvezetője.

Erről az MLSZ új vezetése döntött. Mezey a Bozsik-program és a korosztályos válogatottak mellett az edzőképzést is irányította.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke azt mondta, hogy miközben messzemenőkig elismerik Mezey eddigi munkáját, és azt, hogy mekkora tekintélyt vívott ki magának a nemzetközi futballéletben, a folytatást az eddig általa felügyelt területeken eltérő, más rendszerben és mások irányításával képzelik el.

Mezey helyett tanszékvezető

"A korosztályos válogatottak szakmai irányítása Nyilasi Tibor feladata lett, az edzőképzés az MLSZ Felnőttképzési Intézetének keretein történik majd. A tanszék élére keressük a legmegfelelőbb szakembert, a tárgyalások ez ügyben már javában zajlanak" - mondta Kisteleki.

"Ami a Bozsik-programot illeti, a rendkívül hathatós állami támogatásnak köszönhetően új alapokra helyezzük az utánpótlásképzést, az első lépéseket már e héten meg is tettük együttműködve a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézettel" - tette hozzá az MLSZ elnöke.

Lejárt a szerződése

Mezey György annyit mondott, hogy a szerződése már február 28-án lejárt, és az MLSZ mostani vezetése nem kívánta azt meghosszabbítani.

"Amit annak idején a szövetség rám bízott, becsülettel elláttam. Sikerült harmonizálni az európai és a magyar edzőképzést, az utánpótlás-nevelésünket az európai szövetség is díjazta, a korosztályos válogatottak pedig szép eredményeket érnek el. Tudomásul kell vennem, hogy nem velem képzelik el a jövőt a vezetők" - fűzte hozzá a szakember.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×