eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Továbbjutott a selejtezőből az első két magyar

Darázs Péter és Knoch Viktor is bejutott a 18 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a torinói téli olimpián.

Darázs Péter továbbjutott a 18 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a torinói téli olimpián.

A magyar versenyző a világcsúcstartó dél-koreai An Hjun Szóval, a hazaiak egyik kedvencével, az Európa-bajnok Nicola Rodigarival, valamint a német Sebastian Prausszal futott.

Eleinte az élen volt, a többiek pedig a szélárnyékában haladtak, aztán An és Rodigari megelőzte, a keményen hajrázó némettel szemben azonban sikerült tartania a továbblépést érő harmadik helyet.

Knoch Viktor a hajrában bemutatott remek előzéssel biztosította helyét a 18 között.

A magyar versenyző a címvédő és egyben a sportág egyik legismertebb alakjával, az amerikai Apolo Anton Ohnóval, a japán Szuejosi Hajatóval, a holland Niels Kerstholttal és a szlovák Matus Uzakkal volt azonos futamban.

Knoch az elején a negyedik pozícióban haladt, majd az élre állt, de gyorsan visszakerült a harmadik, majd a negyedik helyre. Az utolsó kör előtti kanyarban tetszetős előzéssel az ötödikről feljött a továbbjutást érő harmadik helyre, és ezt sikerült is megtartania az amerikai sztár és a holland rivális mögött.

A nők 500 méteres számának selejtezőjében Darázs Rózsa és Huszár Erika szerepel. A ma esti kvalifikáció negyed kilenckor órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×