INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Betegen is játszanak a soproniak a fővárosban

Infostart / InfoRádió
A csapatot sújtó vírusfertőzés miatt mindössze két egészséges kosarasa maradt az Sopronnak, ennek ellenére útnak indult Budapestre a szombat délutáni BEAC-Újbuda elleni bajnoki mérkőzésre.

Kiáll a BEAC elleni bajnoki mérkőzésre a Sopron kosárlabdacsapata. Török Zoltán, az Euroligában is érdekelt klub ügyvezetője azt mondta, hogy jelenleg már csak Nikki Teasley és Olekszandra Gorbunova hadra fogható, a többiek hányással-hasmenéssel küszködnek. Török Zoltán azt mondta, hogy néhányukat szombaton hozta el a kórházból, ahol infúziót kaptak.

A Sopron ügyvezetője azt állította, hogy Nyíri Dezső ligaelnök nem engedélyezte a halasztást, mivel azt a meccs előtt legalább nyolc órával be kell jelenteni. Az ételmérgezéses tüneteket alighanem még Bourges-ban, a szerdai Euroliga-találkozó alkalmával "szedték össze" a játékosok.

A női alszövetséget vezető Nyíri Dezső úgy reagált, hogy nem kötelezték a klubot a játékra. A ligaelnök azt mondta: arról tájékoztatta Török Zoltánt, hogy a halasztás érdekében mindent orvosi papírokkal kell igazolni, ellenkező esetben ki nem állás miatt az ellenfél javára írhatják a mérkőzést. Nyíri Dezső szerint a soproni vezető ennek tudatában mérlegelt, és döntött az indulás mellett. A ligaelnök megjegyezte, hogy a nyolc órás szabályt csak akkor kell alkalmazni, ha a csapat nem tud szólni a ligának, hanem az ellenfelet értesíti.

A BEAC-Sopron bajnoki mérkőzés 17 órakor kezdődik.

A címlapról ajánljuk