eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nadal kihagyja az ausztrál nyílt teniszbajnokságot

Andre Agassi után a spanyol Rafael Nadal is lemondta a január 16-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságot, az év első tenisz Grand Slam-tornáján, mivel elhúzódó térdsérülése még nem jött rendbe.

"Sajnos még nem vagyok olyan állapotban, hogy nagyszabású profi versenyen teniszezzek" - mondta a 19 éves tehetség, aki jelenleg a második a világranglistán. "Végtelenül sajnálom, hogy nem játszhatok Melbourne-ben, de még fiatal vagyok, bepótolhatom, amit most elmulasztok."

Nadal elképesztő sorozatot produkált az elmúlt évben: 89 meccséből 79-et nyert meg, győzött a Roland Garroson, négy helyszínen nyert a mestersorozatban, és összesen 3,8 millió dollárt keresett a pályán. Utolsó fellépése Madridban volt: a mesterverseny döntőjében öt szettben legyőzte Ivan Ljubicicot, majd beteget jelentett.

Az amerikai Andre Agassi már korábban bejelentette, hogy nem indul Melbourne-ben, és kétséges a makacs térdsérüléssel bajlódó címvédő orosz Marat Szafin részvétele is.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×