INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Indulhat a Honda fiókcsapata a Forma-1-ben

Infostart / InfoRádió
Indulhat a Forma-1 következő szezonjában a Honda fiókcsapata.

A volt Forma-1-es versenyző, Aguri Suzuki csapata csak késve fizette be a nevezéshez szükséges 48 millió dollárt, így már csak abban bízhattak, hogy valamennyi csapat aláírja a különleges rajtengedélyt.

Colin Kolles, a Midland-csapat vezetője volt az utolsó, aki aláírta a Super Aguri F1 istálló indulását lehetővé tevő engedélyeket.

"Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, és szeretném biztosítani a feleket arról, hogy a Super Aguri F1 is együtt fog működni a csapatokkal, és mindent elkövet majd annak érdekében, hogy megfeleljen az elvárásoknak" – mondta Aguri Suzuki.

A csapat az évadot a 2002-es Arrows karosszériával kezdi meg, amelyet a volt Minardi-főnöktől, Paul Stoddarttól vásároltak meg. A V8-as motorokat a Honda szállítja, míg az abroncsokról – nagy valószínűséggel – a Bridgestone gondoskodik majd.

Már csak az FIA jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy jövőre huszonkét autó sorakozhasson fel a rajtrácsra, ám ez a jóváhagyás csak formaságnak tűnik, mivel a szervezet korábban jelezte: támogatja a 11 csapat indulását.

A címlapról ajánljuk