eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Indulhat a Honda fiókcsapata a Forma-1-ben

Indulhat a Forma-1 következő szezonjában a Honda fiókcsapata.

A volt Forma-1-es versenyző, Aguri Suzuki csapata csak késve fizette be a nevezéshez szükséges 48 millió dollárt, így már csak abban bízhattak, hogy valamennyi csapat aláírja a különleges rajtengedélyt.

Colin Kolles, a Midland-csapat vezetője volt az utolsó, aki aláírta a Super Aguri F1 istálló indulását lehetővé tevő engedélyeket.

"Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, és szeretném biztosítani a feleket arról, hogy a Super Aguri F1 is együtt fog működni a csapatokkal, és mindent elkövet majd annak érdekében, hogy megfeleljen az elvárásoknak" – mondta Aguri Suzuki.

A csapat az évadot a 2002-es Arrows karosszériával kezdi meg, amelyet a volt Minardi-főnöktől, Paul Stoddarttól vásároltak meg. A V8-as motorokat a Honda szállítja, míg az abroncsokról – nagy valószínűséggel – a Bridgestone gondoskodik majd.

Már csak az FIA jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy jövőre huszonkét autó sorakozhasson fel a rajtrácsra, ám ez a jóváhagyás csak formaságnak tűnik, mivel a szervezet korábban jelezte: támogatja a 11 csapat indulását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×