eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Nyolc évre tiltották el a Roland Garros döntősét

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) nyolc évre eltiltotta Mariano Puertát, a francia nyílt teniszbajnokság argentin döntősét, aki a párizsi viadalon akadt fenn egy doppingvizsgálaton.

A dél-amerikai játékos szervezetében etilefrint mutatott ki az ellenőrzés, és nyolcéves eltiltása 2005 június 5-én kezdődött. A teniszezőnek a Roland Garros döntőjében, és az azt követően elért valamennyi eredményét törlik, továbbá vissza kell fizetnie a pénzdíjait, azaz összesen 722 ezer eurót. Az ítélet kihirdetésétől három hét áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen.

A 27 éves játékos - aki jelenleg a világranglista 13. helyén áll - 2003 februárjában már lebukott tiltott szer használata miatt, akkor klenbuterol használata miatt kilenchónapos eltiltást kapott, és 2004 júliusában tért vissza.

Az elmúlt öt évben Puerta mellett további három argentin teniszező kapott hosszabb-rövidebb eltiltást tiltott szerek használata miatt: Juan Ignacio Chela 2000-ben, Guillermo Coria 2001-ben és a jelenleg is büntetését töltő Guillermo Canas 2005-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×