INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

napinfo

koronavírus

who

Változik a kisadózó vállalkozások tételes adója - Hírösszefoglaló

Infostart

Vasútfejlesztést, az energetikai rendszer és az ivóvízhálózat fejlesztését tervezi egyebek között a kormány az uniós újjáépítési alapból. Új, a korábbinál megbízhatóbb koronavírus-tesztet fejlesztettek ki hazai szakemberek.

Jövőre változnak a kisadózó vállalkozások tételes adójára vonatkozó szabályok - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón közölte: a cél, hogy megszűnjenek a visszaélések, a bújtatott foglalkoztatás. A tárcavezető a munkanélküliséggel kapcsolatban azt mondta: a kevésbé pesszimista forgatókönyv vált valóra: 120-130 ezer ember veszthette el az állását a vírus miatt. Beszélt arról is, hogy július közepén dönthet a kormány a nagyrendezvények, például az augusztus 20-ai Szent István-napi események megtartásáról.

Vasútfejlesztést, az energetikai rendszer korszerűsítését, az ivóvízhálózat fejlesztését tervezi egyebek között a kormány az uniós újjáépítési alap Magyarországra eső részéből - mondta Palkovics László innovációs miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Magyarország 2400 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra számíthat. A tárcavezető kitért arra is, hogy a kormány egyelőre nem tervezi újabb egyetem átalakítását, a következő időszakban az eddigi lépések tapasztalatait akarják összegyűjteni.

Az idei évre szerény, jövőre már magasabb GDP-növekedést vár a nemzeti bank. Balatoni András, az MNB igazgatója a jegybank inflációs jelentését bemutatva közölte: a bruttó hazai termék 2020-ban 0,3 és 2, jövőre pedig 3,8 és 5,1 százalék között növekedhet. A jegybank szakértői szerint az idei növekedés feltétele az állami beruházások felfutása.

Nem tartja alaptörvényellenesnek az Alkotmánybíróság azt a kormányrendeletet, amely nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány bővítését. Az indoklás szerint a médiacégek összefonódása, gazdasági, versenyjogi értelemben vett fúziója nem jelenti feltétlenül a sajtó sokszínűségének sérelmét.

Új, a korábbinál megbízhatóbb koronavírus-tesztet fejlesztettek ki hazai szakemberek, a tömeggyártás hamarosan megkezdődhet - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta: a teszt néhány óra alatt kimutatja a vérben termelődött ellenanyagot. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt hangsúlyozta, hogy a teszt fontos információt adhat a majdani védőoltás kipróbálásához.

Újabb 9 embernél azonosították a koronavírus-fertőzést Magyarországon és meghalt egy 39 éves krónikus beteg. Ezzel 4123-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, és 577-en haltak meg a betegségben. Az aktív fertőzöttek száma 906.

Támogatja a magyar kormány, hogy összehívják az ENSZ Közgyűlésének rendkívüli ülését a koronavírus-járvány kezelésének megvitatására - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Facebook-oldalán azt írta: a világjárvány kezelése globális feladat, jó lenne lépéseket összehangolni.

A WHO főigazgatója szerint bár Európában javulóban van a helyzet, globálisan továbbra is súlyosbodik a koronavírus-járvány. Az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatása szerint az igazolt fertőzöttek száma a jövő héten várhatóan átlépi a 10 milliót, a halálos áldozatoké pedig az 500 ezret.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018