eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Már elérhető a nagyszülői gyermekgondozási díj - Hírösszefoglaló

Vizsgálatot rendel el a metróbeszerzés ügyében a főpolgármester. Légicsapással ölte meg Irán egyik legbefolyásosabb katonai vezetőjét az amerikai hadsereg.

Már elérhető a nagyszülői gyermekgondozási díj, amelynek maximális összege valamivel több mint 225 ezer forint. Rétvári Bence államtitkár megerősítette: a Magyarországon teljesen új családtámogatási lehetőséget olyan még dolgozó nagyszülők igényelhetik, akik átvennék az unokák napközbeni ellátásának feladatait. A gyermeket ebben az időszakban nem lehet bölcsődében, óvodában elhelyezni, és a szülők másik gyermekük után sem részesülhetnek gyermekgondozási ellátásban.

Csak júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korábban a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy már januártól 100 százalékosra emelkedik a TB-támogatás. Az EMMI közleménye alapján a vizsgálatok szintén nyártól lesznek díjmentesek.

A magyarországi szívtranszplantációs program indulása óta tavaly volt a legtöbb átültetés - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat. A két magyarországi központban 72 szívátültetést végeztek. A szervezet közölte azt is, hogy a 7 szervtranszplantációs központban 440 szervátültetést hajtottak végre, ebből a legtöbb volt a vese, majd a máj és a tüdő átültetés.

A főpolgármester szerint nem viheti el korábban betervezett fejlesztések áremelkedése az egészségügyi fejlesztésekre Budapestnek ígért 50 milliárd forintot. Karácsony Gergely a Facebookon ezt azzal indokolta, hogy a pénzt az eddigieken felül kapja a főváros. Arról is írt, hogy a főváros a következő napokban egyeztet a független- és a kőszínházakkal, és még ebben a hónapban önálló javaslatokkal áll elő a színházfinanszírozás ügyében.

Szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon az 5 tonnánál nehezebb járművek, a turistabuszok és a teherautók. A tilalom alól kizárólag a BKK menetrend szerint járművei jelentenek kivételt. A kerékpárok, személyautók, kisbuszok, furgonok továbbra is átmehetnek a hídon, amelynek szerkezetét folyamatosan, napi rendszerességgel ellenőrzik. főpolgármester a Facebookon azt írta: pánikra nincs ok, de a híd felújítása már nem húzható sokáig. Karácsony Gergely közölte: átfogó vizsgálatot rendel el a metróbeszerzés ügyében, miután rozsdásodás miatt ki kellett vonni a forgalomból 6 felújított metrókocsit.

Már januárban dönthet néppárti tagságának sorsáról a Fidesz - mondta a kormánypárt európai parlamenti delegációvezetője. Deutsch Tamás azt nem árulta el, hogy a Fidesz a Néppártban folytatja-e az európai parlamenti munkát vagy egy másik, esetleg újonnan létrejövő pártcsaládban.

A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkárának nevezte ki György Istvánt a köztársasági elnök. A politikus előzőleg Budapest Főváros Kormányhivatalát vezette. A közszolgálati területet eddig irányító Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkáraként folytatja munkáját.

Próbaidőn volt az a férfi, aki Kőbányán megölt egy nőt. A 22 éves férfi a X. kerületi Harmat utcában hétfőn becsöngetett szomszédjához, akit bozótvágó késsel összevagdosott. Az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe. A támadót erőszakos bűncselekményért korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítéleték, ennek próbaideje alatt követte el a gyilkosságot.

Szünetel az ügyfélfogadás Magyarország canberrai nagykövetségén, mert az ausztrál főváros levegője súlyosan szennyezett az országban pusztító erdőtüzek miatt – tájékoztatta az InfoRádiót a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca azt kéri a magyaroktól, hogy ne utazzanak el a katasztrófa sújtotta ausztrál államokba, ahol jelenleg több mint 200 helyen van bozóttűz.

Irakban végrehajtott légicsapással megölte Irán egyik legbefolyásosabb katonai vezetőjét az amerikai hadsereg. Kászim Szulejmáni az iráni Forradalmi Gárda egyik különleges egységének parancsnoka volt, ő felelt teherán külföldi műveleteiért. Halála miatt Irán legfőbb vallási vezetője kemény válaszlépéssel fenyegette meg az Egyesült Államokat. A washingtoni hadvezetés információi szerint az iráni tábornok újabb támadásokat készített elő amerikai diplomaták és katonák ellen.

Lemondott az észak-macedón kormányfő, hogy lehetővé váljon a tavaszi előrehozott választás kiírása. Zoran Zaev azért távozik, mert 2016-ban a legfontosabb kampányígérete az ország euroatlanti integrációjának felgyorsítása volt, októberben azonban az Európai Unió ismét elhalasztotta a csatlakozási tárgyalások megkezdését Szkopjéval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×