eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kész a Török Áramlat szerb szakasza - a nap hírei

Befejeződött a Török Áramlat gázvezeték szerbiai szakaszának lefektetése. Hiányzik a hideg és a hó a földekről - írta elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az európai hírügynökségek szerint Lewis Hamilton 2019 legjobb sportolója. Az InfoRádió legfontosabb hírei december 26-án.

Befejeződött a Török Áramlat nevű gázvezeték szerbiai szakaszának lefektetése. A nyugat-balkáni országon áthaladó 43 kilométeres gázvezeték a bolgár határtól a magyar határig húzódik, ahhoz azonban, hogy használni lehessen, még ki kell építeni a szükséges mérőállomásokat és három csomópontot. A tervek szerint Bulgária és Magyarország 2020 végéig fejezi be a vezeték rá eső részének lefektetését.

Hiányzik a hideg és a hó a földekről - írta elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az utóbbi 10 napban 9 Celsius-fokkal volt enyhébb idő az átlagosnál. A növényi kultúrák szempontjából ez a túlságosan enyhe idő nem ideális, megzavarhatja az érzékenyebb fajták nyugalmi állapotát. Ráadásul a kórokozók, kártevők ritkulásához is hiányzik a tartós hideg.

Valószínűleg szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg egy fiatal orosz zongoraművész Budapesten. A 27 éves Elina Valijeva holttestét vasárnap találták meg egy budapesti hostelben. A fürdőszobai gázkészülék hibája okozhatta a balesetet. Az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja.

Kiszakadt egy erkély korlátja csütörtök hajnalban a Józsefvárosban, az erkélyről ketten lezuhantak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két fiatal férfi töréseket, belső sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték.

A keresztény közösségek megújulására szólított fel Ferenc pápa az első keresztény vértanú Szent István példáját idézve karácsony második napján mondott beszédében. A katolikus egyházfő a tegnap és ma mártírjainak emlékezésére szólított fel.

Irán több tartományában is korlátozzák a nemzetközi mobilinternet-forgalmat a hatóságok a mára szervezett tüntetések miatt. A demonstráció résztvevői a novemberi zavargások halálos áldozatairól készülnek megemlékezni.

Lewis Hamilton végzett az élen az európai hírügynökségek 2019 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán. A Formula-1-es világbajnoki címét hatodik alkalommal elhódító brit autóversenyző 2014 és 2017 után harmadszor nyerte meg a voksolást. A lista egyetlen magyar sportolója a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka, aki a 13. helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×