eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Puzsér Róberték zárták le a Lánchidat - a nap hírei

A kormány céljának nevezte a családközpontú gyermekvédelem kialakítását és erősítését a szociális ügyekért felelős államtitkár. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint az önkormányzati választás tétje a megmaradt társadalmi autonómiák védelme. Az Egyesült Államokban idézést küldtek a Fehér Háznak az elnök elleni vádemeléshez szükséges vizsgálatokat folytató bizottságok. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

A kormány céljának nevezte a családközpontú gyermekvédelem kialakítását és erősítését a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila egy mátészalkai nevelőszülői családnál tett látogatásán elmondta: a gyermekvédelem rendszerében országosan 23 ezer gyermek van, közülük körülbelül 15-16 ezren élnek nevelőszülőknél. Hozzátette: a kabinet szeretné elérni, hogy az otthonokban élő nyolcezer gyermek is lehetőség szerint családoknál nevelkedjen.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv 7, adókra vonatkozó pontjából 4 már hatályba lépett. Az adóügyekért felelős államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a kisvállalati adó mértékének, valamint a szálláshely áfájának csökkentése január 1-től könnyít majd a vállalkozások terhein. Az adórendszer egyszerűsítésére vonatkozó szabályok is jövőre alkalmazhatóak.

Az idei év piaci tapasztalatai alapján módosítja a szőlő szerkezetátalakítási támogatások feltételeit a kormányzat. Nagy István agrárminiszter a tokaji szüreti napokon közölte: a jövőben előnyben részesítik azokat, akik borászati üzemmel rendelkeznek, vagy a termést hosszú távú szerződés keretében értékesítik, illetve a létesítendő ültetvény termésére hosszú távú felvásárlási szerződéssel rendelkeznek.

Ismét szállítható Szerbiába friss sertéshús Magyarországról. Az Agrárminisztérium közölte, hogy a szerb társhatósággal folytatódnak a tárgyalások annak érdekében, hogy az engedélyt kiterjesszék a húskészítményekre, valamint az élő sertésre is.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint kizárólag a helyi közösségekre épülő önkormányzatok autonómiája jelenthet ellensúlyt a jelenlegi kormánnyal szemben. Karácsony Gergely egy budapesti rendezvényen úgy fogalmazott: a helyzetben a kormányoldal hatalmi koncentrációja nagyon nehezen szüntethető meg politikai eszközökkel, ezért a rendszert állampárti működésűnek lehet nevezni.

A legfőbb ügyészhez intéz kérdést a Demokratikus Koalíció az ügyben, hogy a vádhatóság miért nem vizsgálja a nyilvánvaló tömeges választási csalásokat. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes az Index csütörtöki cikkére hívta fel a figyelmet, amelyben az áll: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság az MSZP panasza után megállapította: a rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik, hogy Záhonyban egyes lakóházakba sok ember van bejelentve.

Puzsér Róbert szerint a Sétáló Budapest képviselői az elmúlt 30 év alternatíváját kínálják az önkormányzati választáson, mert a Fidesz és a Nemzeti Együttműködés Rendszere csak az ellenzékével együtt bukhat meg. Hangsúlyozta: meg kívánják győzni a budapestieket, hogy dugók nélkül is van élet.

Budapesten bemutatták a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny jövő májusi nagy rajtjának a logóját, valamint felavatták a rajtkaput. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: alig több mint kétszáz nap múlva indul Magyarországról a világ egyik legnagyobb versenye.

Az Országgyűlés elnöke szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Kövér László a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ felújított épületének avatóünnepségén úgy vélte: Székelyföld és népe ezer év alatt Magyarországnak, száz év alatt pedig Romániának adott többet, mint amennyit visszakapott tőlük.

A Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi egyezmény reformját követeli a görög kormányfő. Kiriákosz Micotákisz szerint ezzel felgyorsíthatnák a menedékkérelmi eljárásokat. Arra is felszólította Ankarát, hogy tartsa magát kötelezettségvállalásaihoz és fékezze meg az égei-tengeri migrációs hullámot.

Az Egyesült Államokban idézést küldtek a Fehér Háznak az elnök elleni alkotmányos vádemeléshez szükséges vizsgálatokat folytató képviselőházi bizottságok. Donald Trump ellen azért indult meg a felmentését célzó eljárást megelőző vizsgálat, mert egyes vélemények szerint egy júliusi telefonbeszélgetésben nyomást gyakorolt az ukrán elnökre azért, hogy Kijev indítson vizsgálatot a demokraták jelenleg legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden és egy ukrán gázipari vállalat igazgatótanácsában helyet foglaló fiával szemben.

Megszakadtak a munkamegbeszélések Észak-Korea és az Egyesült Államok között a nukleáris leszerelésről Stockholmban. A phenjani főtárgyaló mindössze annyit közölt, hogy a tárgyalások nem feleltek meg a kommunista állam várakozásainak.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×