eur:
392.8
usd:
367.81
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Fidesz alelnökének jelölhetik Kósa Lajost – hírösszefoglaló

Orbán Viktor kormányfő is részt vesz Jacques Chirac volt francia államfő hétfői gyászszertartásán. A Fidesz alelnökének jelölhetik Kósa Lajost a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán. Átadták a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát. A nap hírösszefoglalója.

Orbán Viktor kormányfő is részt vesz Jacques Chirac hétfői gyászszertartásán. A csütörtökön, 86 éves korában elhunyt volt francia államfő emlékére tartandó gyászmise hétfőn délben lesz, a francia főváros második legnagyobb templomában, a Saint-Sulpice-ben. A magyar miniszterelnök mellett még több mint harminc állam- és kormányfő és más vezető jelezte részvételét, köztük Vlagyimir Putyin orosz, Sergio Mattarella olasz elnök, Angela Merkel német kancellár, valamint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke is.

A Fidesz alelnökének jelölhetik Kósa Lajost a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig – mivel kormánytag – kikerül az elnökségből – írja a Magyar Nemzet. A Fidesz országgyűlési képviselője és a kormánypártok önkormányzati kampányfőnöke a lapnak elmondta: az előző kongresszuson azért nem indult az alelnöki választáson, mert tavaly tavaszig a Modern városok programot felügyelő tárca nélküli miniszter tisztségét töltötte be.

A főpolgármester a túlárazott Lánchíd tendereket ugyanúgy visszadobja, ahogy kétszer is tette azt a 3-as metró infrastruktúra pályázataival. Ezt a Tarlós István kommunikációs igazgatója által kiadott közlemény tartalmazza. A BKK péntek este közölte, hogy nyolc ajánlat érkezett a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a budai váralagút felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárásban az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig. Az Index szerint várhatóan a következő napokban derül ki, hogy a gyakorlatban mit lép majd a főpolgármester.

Közvetlen uniós forrásokat kell találni a budapesti egészségügyi ellátás fejlesztésére erősítette meg Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt. A politikus úgy fogalmazott: a kórházak még rosszabb állapotban vannak, mióta a kormány elvette azokat a fővárostól. Példaként említette a Kútvölgyi Kórházat.

Átadták a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát. A több mint hétmilliárd forintból megvalósított létesítmény, kedden nyitja meg kapuit, három medencével, több mint kétezer négyzetméternyi vízfelülettel. Az átadóünnepségen Láng Zsolt kerületi polgármester azt mondta: a fejlesztések folytatódnak, és a tervek szerint 2020-ban az úszócsarnokot összekapcsolják a szomszédos Pokorny József Sport- és Szabadidőközponttalt.

Elkészült a mobil árvízvédelmi fal a Csepeli Szabadkikötő területén. A beruházás és a hozzá kapcsolódó csarnoképület 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból és hazai forrásból valósult meg. Az Európa belvízi közlekedésében meghatározó szerepet játszó szabadkikötőben a mobilgátnak köszönhetően ezentúl a magas vízállás és az egyre gyakoribb árvízhelyzetek miatt sem kell leállni.

Összesen 18 850-en neveztek a Budapest Maraton Fesztivál első napi távjaira. Szombat reggel a 10 kilométeres futással kezdődött meg a kétnapos őszi budapesti futóünnep, a több hullámban rajtoló, több mint négyezer fős mezőnyből elsőként Szemerei Levente ért célba. A nőknél a távot a belga Jenna Wyns nyerte. A fesztivál második napján, vasárnap reggel kilenc órakor rajtol a Budapest Maraton, amelyet egyéniben, párban vagy váltóban lehet teljesíteni.

A futóverseny miatt vasárnap estig forgalomkorlátozásra kell számítani a főváros több részén. Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, a Szabadság hidat és a Szentendrei út belső sávját zárják le. A forgalomkorlátozások miatt számos járat útvonala módosul, ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válassza a kötöttpályás közlekedési eszközöket.

Ezrek gyűltek össze Hongkongban, hogy megemlékezzenek a demokratikus reformokért öt évvel korábban indult tüntetésekre. 2014 őszén a hongkongiak csaknem három hónapon át tüntettek békés módon a demokráciáért. Tiltakoztak egy törvény ellen, amelynek értelmében a hongkongi vezető tisztségekre szóló jelöléseket előzetesen Pekinggel is jóvá kell hagyatni. A 2014-es tüntetések egyik vezéralakja, Joshua Wong most bejelentette, hogy indul a helyhatósági választáson novemberben.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×