eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Feljelentést tesz Karácsony Gergely a róla kiszivárogtatott hangfelvétel miatt - Hírösszefoglaló

Összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi kinevezésével összefüggésben az Európai Parlament jogi bizottsága. Októbertől országszerte a Volánbusz végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást.

Feljelentést tesz Karácsony Gergely a róla kiszivárogtatott hangfelvétel miatt, amelyet manipuláltnak tart. A közösségi oldalakon megjelent hanganyagon az ellenzéki főpolgármester-jelölt lesújtó véleményt fogalmazott meg több szocialista és DK-s polgármesterjelöltről is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta: úgy tűnik, az MSZP és a Párbeszéd politikusai felveszik az egymás közötti beszélgetéseket.

Összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi kinevezésével összefüggésben az Európai Parlament jogi bizottsága. Trócsányi László úgy értékelte, hogy politikai döntés született, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Októbertől országszerte egy állami társaság, a Volánbusz végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást. A hat regionális közlekedési központ beolvadásával, csaknem 19 ezer fővel a harmadik legtöbb munkavállalóját foglalkoztató állami társaság jön létre.

Az infláció emelkedésére számít az év végéig a jegybank. A nemzeti bank új prognózisában ebben az évben 3,3 százalékos pénzromlásra és 4,5 százalékos gazdasági bővülésre számít.

Budapesten 9 aluljárót zár le éjszakánként a téli hónapokra a kormány - jelentette be a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a köztisztaság és a méltó életkörülmények biztosításával indokolta a döntést.

Távozik posztjáról a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, a Filmszakmai Döntőbizottság elnöke - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Havas Ágnes új szakmai céljaival indokolta döntését.

Vissza nem térítendő támogatással ösztönözné a magyar vállalatok oroszországi beruházásait a kormány. A Magyar-Orosz Régióközi Együttműködési Bizottság első ülése után Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: Magyarország tőkekihelyezési politikája részeként egy új ösztönző rendszer előkészítésén dolgoznak.

A bolgár Kristalina Georgievát nevezte ki a Nemzetközi Valutaalap élére az IMF ügyvezető igazgatósága. Az új vezető októbertől Christine Lagarde-ot váltja a poszton.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×