eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Befutott Kelenföldre az 1-es villamos - Hírösszefoglaló

Magyarországon a legkiszolgáltatottabb csoportok munkaerőpiaci integrációjának folytatását sürgette az Európai Unió Tanácsa. Megkötötte a T-Systems eladásáról szóló előzetes megállapodást  a Magyar Telekom és a 4iG.

A legkiszolgáltatottabb csoportok munkaerőpiaci integrációjának folytatását sürgette az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa a Magyarországról szóló jelentésben. A testület ajánlásai között kiemelte, hogy a gazdaságpolitika középpontjába kell helyezni a kutatást és az innovációt, valamint erősíteni az igazságszolgáltatás függetlenségét.

A kormánypártok nem tervezik az alaptörvény módosítását - jelentette ki a Fidesz választmányi elnöke. Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is: arra számít, hogy csak az önkormányzati választások után kezdődik majd a parlament őszi ülésszaka. Kövér László, aki a Fidesz választmányi elnöke is kitért arra, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja szeretne maradni, mert az európai jövő befolyásolása szempontjából ott van jobb helye.

Megkötötte a T-Systems eladásáról szóló előzetes megállapodást a Magyar Telekom és a 4iG. A tranzakció a T-Systems átvilágítása illetve a hatósági jóváhagyások után még az idén lezárulhat. Az adás-vétel a T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletágát nem érinti, ezt a végleges megállapodást megelőzően átszervezik a Magyar Telekomba.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 25 millió forintra büntette a Telekomot. A hatóság azért szabott ki bírságot, mert a cég későn értesítette ügyfeleit számlázási gyakorlatának megváltoztatásáról. A Magyar Telekom a hatóság első fokú döntése ellen fellebbezést nyújt be.

Júniusban 3,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a KSH. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk, és az élelmiszerek ára nőtt jelentősen.

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest a szaktárca adatai szerint. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy értékelte, hogy jobban megtalálták a számításaikat az iskolák az új tankönyvjegyzékkel, amelyből 12 és fél millió rendelés érkezett.

Befejeződött az 1-es villamosvonal Etele térig tartó meghosszabbítása, a járat már a teljes vonalán, a kelenföldi vasútállomás és a Bécsi út között közlekedik. A kelenföldi vasútállomásig történő meghosszabbítás célja az volt, hogy létrejöjjön az összeköttetés az Etele téren az 1-es villamos, a vasútállomás, a helyközi buszok és a budai fonódó villamoshálózat járatai között.

A kelet és a nyugat közötti párbeszéd szükségességéről beszélt a magyar külgazdasági és külügyminiszter az EBESZ nem hivatalos külügyminiszteri értekezletén. Szijjártó Péter tárgyalt román kollégájával is, akit arra kért, hogy módosítsák a romániai magyarokat kedvezőtlenül érintő közigazgatási törvényt.

Ökoadót vezet be jövőre a repülőtereiről induló járatokra Franciaország. A szabály minden légitársaságra vonatkozik, de csak a franciaországi repülőterekről induló járatokra, az érkező vagy tranzit járatokra nem. A kormány döntött arról is, hogy csökkenti a közúti fuvarozóknak a dízelüzemanyag vásárlásához nyújtott adókedvezményét.

Letette az esküt az új görög kormány. Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök hétfőn nevezte ki az új kabinet tagjait. A 18 miniszterből és egy miniszterelnök-helyettesből álló kormányról július 21-én tartanak bizalmi szavazást az athéni parlamentben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×