eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Jelentősen drágulhatnak a gyökérzöldségek és a hagymafélék - Napinfo

Új típusú foglalkoztatáspolitikai eszközöket tart szükségesnek a Pénzügyminisztérium. Átadták a felújított Szépművészeti Múzeumot. Növelte a Honvédség létszámkeretét az országgyűlés.

Új típusú foglalkoztatáspolitikai eszközöket tart szükségesnek a Pénzügyminisztérium azért, hogy tovább emelkedjen a munkába állók száma Magyarországon. A tárca közleménye szerint a foglalkoztatás szintje a jelenlegi szerkezetben lassan eléri a maximumot, ugyanakkor vissza kellene vezetni a munkaerőpiacra az inaktívakat, a közfoglalkoztatottakat és az állástalanokat.

A foglalkoztatást tekintve Magyarország áll az első helyen a régióban - jelentette ki a pénzügyminiszter. Varga Mihály a legfrissebb statisztikai adatokra reagálva azt mondta: Magyarország a 3,8 százalékos munkanélküliségi rátával a 28 európai uniós ország között az 5. helyen áll.

A minisztériumokban 2600, a háttérintézményekben pedig további 4210 álláshelyet kell megszüntetni január elsejéig - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. Ezeknek egy része már most is betöltetlen. A legtöbb álláshely, több mint 500, a tavasszal újonnan alakult innovációs tárcánál szűnik meg.

A miniszterelnök szerint a Szépművészeti Múzeum újranyitása azt üzeni, hogy a másokat majmoló, törvényszerűen kisszerű kultúrpolitika korszaka véget ért. Orbán Viktor a megnyitón arról beszélt, hogy most kell megvédeni a magyarság kulturális mivoltát, identitását és az ország szuverenitását. Baán László, a múzeum főigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a látogatók két szakaszban vehetik birtokba a megújult épületet, az összes állandó kiállítás 2019 közepétől lesz látható.

Az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének gyakorlati megvalósításáért nyújtott be parlamenti határozati javaslatot a Jobbik. Jakab Péter, az ellenzéki párt képviselője elmondta: az indítvány előírná a kormánynak, hogy alkossa meg a területi bérkülönbség-kezelés menetrendjét.

A honvédelmi miniszter javaslatára negyedével, 37.650-re növelte a Honvédség létszámkeretét az országgyűlés. Benkő Tibor korábban a kormány céljának nevezte, hogy erős magyar honvédséget építsen, ehhez pedig növelni kell a hivatásos és az önkéntes tartalékos katonák számát. A képviselők megszavazták a második nemzeti éghajlat változási stratégiát is.

A katasztrófavédelem az ország egész területén felkészült a hulladékszállítás megszervezésére, illetve elvégzésére - jelentette ki a szervezet főigazgatója. Azt azonban nem közölte, hogy mikor kezdik a munkát. A feladattal eredetileg megbízott Zöld Híd Kft. péntek óta nem szállítja el a szemetet több mint száz településről, mert nem kapta meg az eddig elvégzett munka fedezetét a kukaholdingtól.

Jelentősen drágulhatnak a közeljövőben a gyökérzöldségek és a hagymafélék - hívta fel a figyelmet a zöldség-gyümölcs terméktanács elnöke. Ledó Ferenc az InfoRádióban elmondta: az idén a tavalyihoz képest 20-30 százalékkal kevesebb termett sok zöldségféléből, mert a későn jött tavasz miatt a gazdák későn tudtak vetni, majd a száraz, meleg április sem kedvezett a növényeknek.

Nyomozást indított a rendőrség a Semmelweis Egyetem újszülött intenzív osztályán történt hétvégéi klórgáz-mérgezés miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás, gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt.

Megszüntetné a születés jogán automatikusan járó amerikai állampolgárság gyakorlatát Donald Trump. A készülő elnöki rendelet értelmében az illegális bevándorló szülőktől az Egyesült Államok területén világra jött kisbabák nem kaphatnak állampolgárságot.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×