eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Beiktatták az új osztrák kancellárt - a nap hírei

A jövő évi költségvetés, adótörvény-módosítások, a vasárnapi bérpótlék és a cafeteria is téma volt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán. Benyújtotta az oktatási törvényeket módosító csomagot az Országgyűlésnek az emberi erőforrások minisztere.

A jövő évi költségvetés, adótörvény-módosítások, a vasárnapi bérpótlék és a cafeteria is téma volt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán. Legutóbb 3 és fél éve volt utoljára ilyen találkozó. Az érdekképviseletek jelezték, hajlandóak megállapodni egymással és jogszabály módosításokat kezdeményezni.

Benyújtotta az oktatási törvényeket módosító csomagot az Országgyűlésnek az emberi erőforrások minisztere. Az egyik javaslat szerint differenciált béremelést kaphatnak a pedagógusok. Az állami intézményfenntartó helyébe tankerületi központok lépnek.

Legfeljebb egy évig blokkolhatók lennének azok az internetes oldalak, amelyek jogellenesen működő személyszállító szolgáltatást kínálnak – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Fónagy János a vonatkozó törvény módosítását ismertetve beszélt erről. Ismét tüntettek kedden a taxisok. Az év eleje óta ez volt a hatodik demonstráció Budapesten a közösségi személyszállítás betiltásáért, illetve a szolgáltatás megfelelő szabályozásáért.

Elindult az egészségügyi ápolók felzárkóztató szakképzési programja - közölte az felelős államtitkárság. Két év alatt több mint hétszáz régi típusú, általános ápoló és általános asszisztens szakképesítésű, de további szakképesítéssel nem rendelkező egészségügyi szakdolgozó szerezhet OKJ-s ápolói képesítést.

A 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezését segítené az a törvényjavaslat, amelyet két fideszes képviselő nyújtott be az országgyűlésnek. Gulyás Gergely és Bánki Erik indítványa alapján a rendezési jog elnyerése esetén a Budapest 2024 Zrt. látja el a szervezőbizottság feladatait.

Az első világháborús magyar katonák tiszteletére avatott emlékművet az olaszországi Asinara szigetén a köztársasági elnök. Áder János kétnapos hivatalos látogatást kezd a Szamár szigetként is ismert területen, valamint a közeli Szardínián.

Szerdán kezdi a Quaestor és Hungária kötvényesek kárrendezésének kifizetését a Kárrendezési Alap. A károsultak a részükre küldött értesítő levélben megjelölt naptól a lakóhelyük szerinti legközelebbi takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel a kárrendezés összegét.

Magyarország alapvető biztonsági érdekének nevezte Bosznia-Hercegovina stabilitását és békéjét a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter biztonsági, gazdasági, közlekedési és diplomáciai együttműködésről tárgyalt Szarajevóban.

Ausztriában beiktatták hivatalába az új kancellárt. Christian Kern a bécsi államfői hivatalban tette le a hivatali esküt, és ezzel Ausztria második világháború utáni 13. kancellárja lett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×