eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Athén, 2018. október 12.Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya a Nemzetek Ligájában játszott Görögország - Magyarország mérkőzésen az athéni Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban 2018. október 12-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Marco Rossi elárulta, hogy miért nem örül a sorsolásnak

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Wales és Szlovákia lehet a magyar labdarúgó-válogatott riválisa a második helyért az Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A vasárnapi dublini sorsoláson a nemzeti együttes a világbajnoki ezüstérmes Horvátország mellett Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán csapatát kapta ellenfélnek az E csoportban. Mint a kapitány elmondta, nagy segítséget jelenthet az együttesnek, hogy a közeli idegenbeli helyszínekre sok magyar szurkoló utazhat el, ez motivációt és lökést adhat a csapatnak, s lehetőséget a drukkerek bizalmának visszaszerzésére.

"A horvátok más szintet képviselnek, kiemelkednek a csoportból, hiszen élcsapatokban szereplő sztárok vannak a keretükben.

Ők leterheltek lesznek a Bajnokok Ligája-szereplés miatt, a fáradtságuk adott esetben segíthet nekünk"

- hangsúlyozta az olasz szakvezető a magyar szövetség (MLSZ) székházában tartott hétfői sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott, lehetett volna jobb és rosszabb is a sorsolás, hiszen nehéz csoportban van a válogatott, Wales és Szlovákia közül pedig utóbbit látja kicsivel esélyesebbnek az Eb-szereplést érő helyezés megszerzésére.

Kitért rá, nehéz mérkőzésekkel kezd majd a válogatott, és a sorrend sem szerencsés. Szerinte jobb lett volna hazai pályán indítani a sorozatot, és bár a második találkozón Budapesten lép pályára a csapat, az ellenfél a vb-ezüstérmes horvát együttes lesz.

"Rendkívül fontos a rajt, ha az sikeres, a további mérkőzések már könnyebbek.

Mindent megteszünk, hogy az első két találkozót a realitások figyelembe vételével a lehető legjobb eredménnyel zárjuk" - jelentette ki Rossi.

Azért tartja erősebbnek a walesinél a szlovák válogatottat, mert a játékosaik zöme topbajnokságokban játszik. Mint mondta, nem tartja előnynek, hogy ezt megelőzően a szlovákiai DAC vezetőedzőjeként Dunaszerdahelyen dolgozott egy idényt. Kiemelt két futballistát: Marek Hamsíkot, a Napoli csapatkapitányát, és Milan Skriniart, az Internazionale védőjét, aki - mint mondta - mintegy 70 millió eurót ér.

"Nem becsülhetünk le senkit, egyik mérkőzésen sem követhetünk el olyan kommunikációs hibákat, mint Tallinnban" - emlékeztetett a Nemzetek Ligájában az észtek vendégeként lejátszott 3-3-as döntetlenre. - "Száz százalékban fel kell készülnünk lehetőségeinkhez képest arra, hogy esélyünk legyen az ellenfeleinkkel szemben."

Marco Rossi leszögezte, a legkomolyabb kihívás, hogy négy hónappal később találkozik újra a játékosokkal, hiszen bár az OTP Bank Liga menetrendjének kisebb átalakításával szervezhetne összetartást a Magyarországon játszókkal, a légiósokat nem lehet minden ilyen eseményre elhívni külföldi klubjuktól.

"Sikeresek szeretnénk lenni, nagy lehetőség a hazai rendezés.

Nem könnyű az út, de a részvétel a célunk és a vágyunk, hiszen ki tudja, hogy mikor lesz Budapest újra egy ilyen torna rendezője" - fogalmazott. Hozzátette, az Eb-szereplés kiharcolása edzői pályafutása egyik legnagyobb sikere lenne.

Az Eb-selejtező a megújuló kvalifikációs szabályok miatt mindössze nyolc hónapig tart. Az öt-öt ötcsapatos és hatcsapatos csoportból az első két-két helyezett jut ki a kontinensviadalra, amelynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest is. A magyar fővárosban három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.

A selejtezőt követően a kijutásról lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni az Eb-részvételt a rájátszásban, közülük négyen lesznek résztvevői az Európa-bajnokságnak.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×