eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Szentpétervár, 2017. január 19.Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó-szövetség elnökét (b) kíséri a székéhez egy rendezvényszervező a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos emblémájának szentpétervári bemutatóján 2017. január 19-án. A 2020-as tornát tizenhárom európai országban rendezik, Szentpétervár három csoportmérkőzésnek és a negyeddöntőnek ad otthont. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Nyitókép: ANATOLIJ MALCEV

Megszólaltak a riválisok az Eb-sorsolás után

Zlatko Dalic, a horvátok szakvezetője óvatosan nyilatkozott az esélyekről: nem becsülhetünk le senkit, a maximumunkat kell nyújtanunk.

A riválisok közül Zlatko Dalic, a horvátok szakvezetője óvatosan nyilatkozott az esélyekről, és leszögezte: nem szabad a jó vb-szereplésből kiindulni, mert egy új sorozat kezdődik, amelyben a múltból nem lehet megélni.

"Nem könnyű, de nem is nehéz csoport. Nem becsülhetünk le senkit, a maximumunkat kell nyújtanunk és a legjobbnak lenni ebben a szokatlanul rövid, nyolc hónapos kvalifikációs sorozatban. A legjobbat kell hozni, mert mindenki extra elszántsággal készül ellenünk. Sok bizonytalanság lehet ebben a csoportban, biztos, hogy jó küzdelem lesz.

Wales mellett Szlovákia és Magyarország is ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, aligha lesz más a céljuk ezúttal"

- idézte Dalicot az MLSZ honlapja.

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a sorsolás után.
"Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, lehetett volna jobb is és rosszabb is a sorsolásunk, de összességében elégedettek lehetünk a csoportunkkal" - fogalmazott.

Mint mondta, a horvátok eredményeik alapján kiemelkednek a csoportból, így szerinte esélyesei az ötösnek.

"Aztán ott van még Magyarország és Szlovákia is, főleg a szlovákoknak van erős válogatottjuk.

Örülök, hogy nem kell sokat utaznunk, leszámítva az azerbajdzsáni utat. Az biztos, hogy jó teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból."

Pavel Hapal, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya kiegyenlítettnek nevezte a csoportot.

"Magyarországgal mindig izgalmas harcokat vívunk, minőségi játékosok alkotják csapatukat, nem szabad őket alábecsülni, sőt jól fel kell készülnünk ellenük.

A horvátoké jelenleg a világ második legjobb válogatottja, Wales ellen pedig szerepeltünk a 2016-os Eb-n, kellemetlen ellenfél lesz. A csoport ötödik tagja Azerbajdzsán, ahova hosszú utat kell majd megtennünk az idegenbeli mérkőzésre" - mondta.

Az Eb-selejtező mérkőzéseit jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulók keretében bonyolítják le, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.

A sorsorlásról itt olvasható helyszíni tudósításunk, míg a magyar válogatott szövetségi kapitányának és a MLSZ elnökének első reakciójáról itt írtunk.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×