eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Elpusztult halat ragad meg egy halászsas az olajjal szennyezett kaliforniai Huntington Beach település egyik strandján 2021. október 3-án. Két nappal korábban egy tengeralatti olajvezetékből több mint 572 ezer liter olaj szivárgott a Csendes-óceánba. Az olajszőnyeg harminchárom négyzetkilométernyi területet borít.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Megint van "kinek" drukkolni, megérkezett egy lenyűgöző állat Magyarországra - videó

Még a tápláléka is ellensége lehet, jól kell megválasztania a kiszemelt prédát, különben pórul jár.

Színes gyűrűvel jelölt halászsast figyeltek meg júniusban a Kis-Balatonon, a madarat Lettországban gyűrűzték egy éve - írja a Berek.hu

A fiatal sas a gyűrűzés óta 1207 kilométert tett meg a megfigyelés pontjáig.

A nagyobb testű ragadozómadarakat elsősorban azért jelölik színes gyűrűvel is, hogy a madár ismételt megfogása nélkül is leolvasható legyen a gyűrűn látható jelölés. Így a madár élete során nagyobb az esélye annak, hogy akár több alkalommal, több helyszínen is leolvashatják.

A színes gyűrűvel jelölt madarak nagy lendületet adtak a különböző madárfajok vonulásának elemzéséhez, védelmük segítéséhez.

A halászsas hazánkban rendszeresen átvonuló, fokozottan védett madár. Halakra specializálódott, vadászat során erős karmai vannak a segítségére, melyek hegyesek, kampósak, szarutüskékkel borítottak, szorítása rendkívül erős, sok esetben egy-egy nagyobb hal is a víz alá tudja húzni az őt megragadó halászsast.

Eredeti fészkelőhelyei az erdők, főleg fenyvesekben, fák csúcsára építi fészkét, azonban ennek hiányában oszlopokra is költhet.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×