eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tóth Valéria, szobrászművész
Nyitókép: Facebook

Elhunyt Tóth Valéria szobrászművész

A modern magyar szobrászat jelentős alakja 79 éves volt.

A művész halálhírét Merényi György művészettörténész a Facebookon erősítette meg - írja a 24.hu.

A Magyar Képzőművészeti Főiskolán, Pátzay Pál tanítványaként 1970-ben diplomát szerző nő pályájának első évei a hódmezővásárhelyi művésztelephez kötődtek. Az 1980-ban Szegedre költöző, majd 1992 óta újra a fővárosban élő művész tehetségét 1983-ban Munkácsy-, 1987-ben pedig SZOT-díjjal ismerték el.

A Tóth Valiként szignózó szobrász munkái közt kisplasztikák és domborművek mellett számos nagy méretű emlék-, díszítő-, illetve kútszobor található, anyaguk pedig főként bronz, illetve terrakotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×