eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója bemutatja Hieronymus Bosch Bolondok hajója című festményét a múzeumban 2022. március 30-án. A párizsi Musée du Louvre-tól kölcsönzött művet a festő Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa címmel április 9-én nyíló kiállításán lesz látható.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Több mint kétszázezren látták a Bosch-kiállítást

Még egy hétig nézhető meg a tárlat a Szépművészeti Múzeumban.

Már több mint kétszázezer látogatót fogadott a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítása, amely még egy hétig látható.

A múzeum azt közölte, hogy az utolsó hétvégén, péntektől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, reggel kilenctől este kilencig várja a látogatókat a július 17-én, vasárnap záródó kiállítás.

A Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat a múzeum történetének egyik leglátogatottabb kiállítása lett, április 9-ei megnyitása óta már több mint kétszázezren látták - hívták fel a figyelmet.

Kifejtették, hogy a németalföldi mester különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző bemutatón a művész teljes festői életművének csaknem felét, tíz festményt - köztük a bruggei Utolsó ítélet-triptichont, A bolondok hajóját (Párizs, Musée du Louvre), a Királyok imádását (New York, Metropolitan Museum of Art), a Szent János Patmosz szigetént (Berlin, Gemäldegalerie) vagy az Ecce Homót (Frankfurt, Städel Museum) - állít ki a múzeum.

A Szépművészeti Múzeumban június 30-ától október közepéig az Henri Matisse műveit bemutató kiállítás látható, október végén pedig egy átfogó El Greco-tárlat nyílik majd - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×