eur:
389.69
usd:
366.15
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Nyitókép: Pixabay.com

Szemtelenül fiatal karmestertehetségre bízzák az amszterdami Concertgebouw-t

A 26 éves finn szupersztár jelenleg Párizsban és Oslóban tölt be vezető pozíciót.

A 26 éves finn Klaus Mäkelä lesz az amszterdami Concertgebouw új vezető karmestere - jelentette be pénteken a világhírű holland zenekar.

A fiatal karmester az olasz Daniele Gattit követi, akit 2018-ban elbocsátottak, miután a zenekar egyes nőtagjai molesztálással vádolták meg. Mäkelä lesz a nyolcadik művészeti vezető a Concertgebouw-nál.

Klaus Mäkelä 2020-ban lépett fel először Amszterdamban, és azóta többször is együtt dolgozott a zenekarral. "Az első pillanattól világos volt, hogy ez egy tökéletes kombináció" - közölte a Concertgebouw a felkérést bejelentve.

A finn karmester jelenleg még az Oslói Filharmonikus Zenekar és az Orchestre de Paris művészeti vezetője, e hosszútávú szerződések miatt hivatalosan csak 2027-től lesz a Concertgebouw vezető karmestere, addig "művészi partnerség" keretében dolgoznak együtt.

Mäkelä és a Concertgebouw szoros együttműködése már augusztusban kezdetét veszi amszterdami, kölni és berlini koncertek sorával.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×