eur:
394.65
usd:
369.66
bux:
65705.12
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Egy villamos a budapesti Batthyány téren 2017. augusztus 8-án. A 17. vizes világbajnokság óriás-toronyugrás versenyszáma nézőterének elbontása után újra eredeti útvonalon közlekednek a 19-es és 41-es villamosok.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Városnéző villamos indul Budán

A 19-es villamos vonalán fog járni.

Városnéző járat közlekedik hétvégente a 19-es villamosvonal Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd közötti szakaszán, bemutatva az útvonal mentén látható nevezetességeket - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között. A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az utasok - olvasható a BKK közleményében.

Turisztikai érdekességek lesznek hallhatók többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, valamint a Batthyány térről is.

A városnéző járat szombattól augusztus 28-ig közlekedik hétvégente, az bármilyen érvényes BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető.

A városnéző villamosról további információkat a bkk.hu/varosnezovillamos oldalon lehet találni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×