eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
London, 2017. július 13.Christopher Nolan brit rendező (j) és neje, Emma Thomas a Dunkirk című filmjének, a második világháborús történelmi dráma világpremierjére érkezik Londonban 2017. július 13-án.  (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Az atombomba atyjáról forgat filmet Christopher Nolan

A Robert Oppenheimerről szóló életrajzi film főszerepét az ír színész, Cillian Murphy kapta.

A Universal Pictures bejelentette, hogy a 100 millió dolláros költségvetéssel készülő Oppenheimer című film 2023 júliusában kerül a mozikba. A filmstúdió éles versenyben szerezte meg a jogokat a Paramount, a Sony és a Warner Bros előtt – írja a The Variety alapján a hirado.hu.

Oppenheimer (1904–1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a második világháború alatt játszódik, amikor az elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében. Később kételyeinek is hangot adott és lobbizott az atomenergia nemzetközi ellenőrzéséért, és ellenezte a még pusztítóbb hidrogénbomba létrehozását.

A film forgatókönyvét Christopher Nolan írta, de egyben producere is a filmnek, a forgatókönyv Kai Bird és Martin J. Sherwin az Amerikai Prométheusz című könyv alapján készült. A Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. A felvételek 2022 elején kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×