eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Parádés dolgot talált ki a LEGO-nak egy magyar gimnazista

Egyrészt építőjáték, másrészt működő csocsóasztal - ez áll a 16 éves Fehérvári Donát elgondolásában.

Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO Ideas készlet: a 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni a játékkockák segítségével - közölte a cég kommunikációjával foglalkozó ügynökség.

A LEGO Ideas olyan kezdeményezés, amelyben az érdeklődőknek is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a játék tervezőivel életre keltsék azt. A csocsóasztal ötletét még februárban töltötték fel az Ideas weboldalára. Az új készletet Dániában a napokban jelentették be.

Mint írják, a mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Fehérvári Donát a sport tematikájú felhívásra készítette el. A We Love Sport! témában

olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a játékkocka rajongói kifejezhették a sport iránti szeretetüket.

A magyar fiatal tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

Bár a közönség számára Fehérvári Domát terve volt a leginspirálóbb, a cég tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva már hivatalos készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a kezdeményezés történetében, legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában - emlékeztet a kommüniké.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban. A cég ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. Magyarországi leányvállalatát 2008-ben hozta létre Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 3000 dolgozóval állítja elő a játékokat - áll az összegzésben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×