eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Újszülött elefánt a budapesti állatkertben
Nyitókép: Forrás: budapesti állatkert

Lassan iskolába megy a nemrég született budapesti elefánt, bárki elkísérheti

Az idén 155 éves Fővárosi Állat- és Növénykert a Lepkekert csütörtöki megnyitásával jelezte, hogy itt a nyár. A most vasárnapi gyereknaptól az augusztus 9-ei születésnapon át egészen a nyár végi Állatkertek Éjszakájáig változatos programokkal várja a nagyközönséget az Állatkert. 

A Lepkekertben különböző trópusi, nagyrészt Közép- és Dél-Amerikában őshonos lepkefajjal találkozhatunk - mondta az InfoRádióban Hanga Zoltán állatkerti szóvivő.

Hozzátette, a vasárnapi gyermeknap változatos kínálatával megkezdődik a nyár a budapesti Állatkertben.

"A sok-sok állat és növény mellett rengeteg különböző élőlénnyel várjuk a családokat. A kert 12 pontján lezsnek állomáshelyek kutatóállomással, játékos állathatározóval, tudáspróbával, kalandpályával, ugandai gyöngyfűzéssel, bábelőadásokkal, interaktív zenés mesével, családi társasjátékkal, és lesz még gólyalábas felvonulás, utcaszínház, háromkerekű velocipédekkel, sőt kincskereső kalandtúra is lesz" - sorolta.

A június 25-ei állatkerti Szent Iván-éj előtt, a vakáció kezdetétől elindulnak a "Légy ott!" programok is.

"Ezek tulajdonképpen látványetetések, különleges állatbemutatók, állattréningek és egyéb élményprogramok, amelyekből június közepétől minden nap 18 darabot tartunk délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és fél órában. Az egyes programok időpontját és helyszínét úgy állítottuk össze, hogy azokat egy séta keretében végig is lehessen látogatni" - húzta alá Hanga Zoltán.

Így lesz óriásvidra-etetés, bonsaibemutató, a borjúfókák és a pingvinek reggelije, de esznek az oroszlánfókák és a gorillacsalád is, és lehet találkoznu Zuluval, a barátságos szurikátával is.

Természetesen látható a nemrégiben született kiselefánt, aki hamarosan már "iskolába" kerül, az ő képzése is megcsodálható.

Az Állatkert 155. születésnapjához kapcsolódó rendezvény augusztus 7. és 9. között zajlik majd.

Augusztus 27-én zajlik majd az Állatkertek Éjszakája.

A 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be. Részletek és további információk itt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×