eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nemcsák Károly Konrád szerepében a Gyertyák csonkig égnek című színdarab fotóspróbáján a budapesti József Attila Színház Stúdiójában 2018. október 9-én. Márai Sándor azonos című művének színpadi adaptációját Csiszár Imre rendezésében október 12-én mutatják be.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Tíz meg öt: Nemcsák Károly folytatja a munkát a József Attila Színház élén

Az elmúlt két igazgatói ciklus után újabb öt évre Nemcsák Károly kapott megbízatást a József Attila Színház vezetésére. Terveiről, a teátrum jelenéről és jövőjéről is nyilatkozott az InfoRádiónak.

Nemcsák Károly színházigazgató az InfoRádióban úgy vélekedett, hogy sok, korábban megkezdett dolognak a következő időszakban lesz meg a gyümölcse, de már eddig is több olyan programot vittek véghez, ami fontos a József Attila Színház életében. A csapatuk sokat tett azért az elmúlt közel tíz évben, hogy újra jó híre legyen az intézménynek.

2011-ben vette át a színház irányítását Nemcsák Károly, azt mondja, nem gondolta akkor, hogy 180 fokos fordulatot kéne venniük. Úgy látja, attól változott a színház, hogy az elmúlt időszakban ott alkotók ízlése nyomot hagyott.

Szerencsésnek látja, hogy a József Attila Színház repertoárja színes,

nem rétegszínház, nem egy stílus, egy irányzat határozza meg az életüket.

Mint mondta, a szórakoztatás mellett más feladatokat is örömmel végeznek, ilyen a fiatalok színházra nevelése, a határon túli színházakkal való hangsúlyos foglalkozás, és jó pár vidéki színházzal alakítottak ki partneri kapcsolatot, amely által ők is megmutathatják produkcióikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×