eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új segítség a zenészeknek

Hallásvédelmi programot indított a zenekari zenészek egészségének védelmére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a programról Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár számolt be a fővárosi Budapest Music Centerben (BMC).

"Kötelességünk odafigyelni a művészeink egészségének védelmére. A program kifejezetten azt szűri, mely zenészeknek van szükségük olyan védőeszközre, mely nem gátolja őket abban, hogy jól végezzék munkájukat, ugyanakkor meghosszabbíthatja a szakmában tölthető éveik számát" - mondta el ez államtitkár az MTI-nek.

Azon művészek számára, akiknél felmerül hallásprobléma, a program szakvizsgálatot biztosít. Amennyiben szükséges a védőeszköz, a zenekarok pályázatot nyújthatnak be azok beszerzésére. A kulturális minisztérium idén 20 millió forintot különített el a projektre.

Fekete Péter elmondta, hogy amennyiben szükséges, a következő évben ismételten rendelkezésre bocsátják az összeget vagy akár meg is emelik.

A program partnere az Óbudai Danubia Zenekar, vasárnap esti koncertjükön vezette fel az államtitkár a programot egy rövid, a közönség hallását tesztelő játékkal kiegészítve. A zenekar által előadott rövid részletekkel operáló tesztet Bonecz Ervin, az EMMI szakmai munkatársa készítette elő.

"A játék is jól mutatja, hogy nézőink sem tudják, hogy a folyamatos zajterheléstől (az utca zajától, erős hangoktól) károsodik a fülük és azt sem, hogy létezik olyan védőeszköz, mely mindent átenged, csak a haszontalan, káros frekvenciát szűr meg. Olyan ez, mint egy napszemüveg a fülre" - fejtette ki Fekete Péter.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×