INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

veszprém

ekf

navracsics tibor

A veszprémi Tűztorony 2020. augusztus 6-án. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) ötven milliárd forintos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is.

Ötvenmilliárdból ragyoghat Veszprém–Balaton – képek

Infostart / MTI

Ötven milliárd forintos kormányzati támogatásból gazdálkodhat a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF), az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvénysorozat programjai is – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.

Navracsics Tibor elmondta, hogy az EKF-programra szánt 50 milliárdos támogatáson kívül a Veszprémi Főegyházmegye is támogatásban részesül, az érsekség épületei 40 milliárd forintból újulhatnak meg.

Mint közölte,

az Európai Unió támogatása jelképes, alapvetően nemzeti forrásból valósul meg a programsorozat,

emellett az unió a tagállamokra, azon belül a térségre és a városra bízza azt, hogy milyen beruházásokat és programokat valósít meg.

Veszprém, 2020. augusztus 6.
Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) kormánybiztosa (j) és Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő az EKF-ről tartott veszprémi sajtótájékoztatón 2020. augusztus 6-án. A program ötven milliárd forintos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is.
MTI/Vasvári Tamás
Veszprém, 2020. augusztus 6. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) kormánybiztosa (j) és Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő az EKF-ről tartott veszprémi sajtótájékoztatón. MTI/Vasvári Tamás

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) azt mondta, hogy a gazdag történelmi múlt, a pezsgő kulturális jelen és a pályázatban megfogalmazott ambiciózus jövőkép a program sikerének záloga. Szavai szerint az Európa Kulturális Fővárosa cím viselése jó lehetőséget ad a közösség, a város és a térség fejlesztésére.

Veszprém, 2020. augusztus 6.
Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Programra utaló felirat Veszprémben 2020. augusztus 6-án. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) ötven milliárd forintos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is.
MTI/Vasvári Tamás
Veszprém, 2020. augusztus 6. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 ötven milliárdos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is. MTI/Vasvári Tamás

Nem pusztán Veszprém, hanem

a Bakony–Balaton térségének egésze szempontjából jelentős lépésekben gondolkodnak.

Hozzátette: nem szabad túlzásba vinni az infrastrukturális fejlesztéseket, számolni kell az építmények fenntartási költségével is. Egyebek mellett megújulnak jelenleg funkció nélküli, üresen álló épületek, megszépül a vasútállomás és környéke.

Veszprém, 2020. augusztus 6.
Szent István király és Gizella királyné szobra a veszprémi várban 2020. augusztus 6-án. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) ötven milliárd forintos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is.
MTI/Vasvári Tamás
Veszprém, 2020. augusztus 6. Szent István király és Gizella királyné szobra a veszprémi várban. MTI/Vasvári Tamás

Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke elmondta, hogy megújulnak a veszprémi várban lévő érseki épületegyüttesek, egységes szemléletben születnek újjá a város történelmi, kulturális, hitéleti létesítményei. Többek között megújul két kápolna, kiállítási teret hoznak létre és zarándokszállást és szállodát alakítanak ki.

Veszprém, 2020. augusztus 6.
Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) kormánybiztosa (b2), Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő (b), Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester (j2) és Udvardy György veszprémi érsek az EKF-ről tartott veszprémi sajtótájékoztatón 2020. augusztus 6-án. A program ötven milliárd forintos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is.
MTI/Vasvári Tamás
Veszprém, 2020. augusztus 6. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program 2023 (EKF) kormánybiztosa (b2), Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő (b), Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester (j2) és Udvardy György veszprémi érsek az EKF-ről tartott veszprémi sajtótájékoztatón 2020. augusztus 6-án. A program ötven milliárd forintos kormányzati támogatást kap, az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvények is. MTI/Vasvári Tamás

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018