eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
A 38. Lidl Balaton-átúszás teljes távjának résztvevői a révfülöpi rajt után 2020. augusztus 1-jén. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítenek.
Nyitókép: A 38. Balaton-átúszás teljes távjának résztvevői a révfülöpi rajt után 2020. augusztus 1-jén. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítenek. MTI/Vasvári Tamás

Teltház lesz az ünnepi hétvégén a Balatonon

Az átlagos foglalási érték 12 százalékkal több idén nyáron a Balaton térségében, mint tavaly. A három legnépszerűbb úti cél Siófok, Balatonfüred és Hévíz - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője. Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon, de érdemes a meghiúsult foglalásokra is rákeresni.

Az adatbázisunkban a teljes belföldi foglalás 34 százaléka szól valamilyen Balaton-parti településre, ami 12 százalékpontos növekedés 2019-hez képest - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője. Ez is alátámasztja azt, hogy járvány miatt nőtt a belföldi turizmus súlya. De

nemcsak a Balaton, hanem a Velencei-tó és a Tisza-tó környéke is kedvelt úti cél idén nyáron,

ami a foglalások számának emelkedésében is megmutatkozik a tavalyi adatokkal összevetve - tette hozzá a szóvivő.

A foglalási adatok alapján a Balatonnál átlagosan 3 főre, és 3 éjszakára keresnek szállást. "A három legnépszerűbb település pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz. Annak ellenére is, hogy Siófok az egyik legdrágább település" - mondta Kelemen Lili. A szállásközvetítő portál számításai szerint egy siófoki apartman átlagos ára 8314 fejenként egy éjszakára. A legmagasabb átlagárat egyébként Balatonszéplakon találta a portál: itt több mint 10 ezer forintba kerül egy éjszaka. Ezzel szemben Balatonrendesen vagy Balatonkeresztúron már átlagosan 4 ezer forint körüli összegből megszállhat egy apartmanban egy vendég éjszakánként.

A veszélyhelyzet feloldása után főleg az apartman, vendégház, panzió kategóriába sorolt szállások iránt volt nagyobb kereslet - mondta Kelemen Lili. Ugyanakkor a nyári csúcsszezonra már a hotelek is felzárkóztak, szinte egyenlő arányban részesedtek a foglalásokból.

A Balatonnál azonban 5 százalékkal csökkent a kereslet a hotelek szolgáltatásaira 2019-hez képest.

Ezzel szemben az apartmanokban 0,8, a vendégházakban pedig 1,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma tavalyhoz képest. A szállás.hu oldal használati statisztikái alapján a félpanzió, valamint az önálló ház medencével kategóriák iránt volt a legnagyobb kereslet. Emellett a Szép-kártyás fizetési lehetőségre, illetve a konyhás apartmanokra kerestek rá a legtöbbször.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége a foglalási adatok alapján jelenleg szinte minden Balaton-menti településnél telt házas. "De ne keseredjen el az sem, aki szeretne útnak indulni, de még nincsen szállása, mert elképzelhető, hogy lesznek meghiúsult foglalások" - hívta fel az utazók figyelmét a szóvivő. Tapasztalataik szerint idén nyáron egyébként is népszerűek a last minute utazások, ezért szerinte egyébként is érdemes az utolsó pillanatig nézni a szabad lehetőségeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×