eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tokió, 2016. december 8.A Csillagok háborúja című filmekből ismert rohamosztagosnak öltözött férfi (k) rajongókkal a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet (Rogue One – A Star Wars Story) című film japán bemutatója alkalmából tartott eseményen Tokióban 2016. december 8-án. A Csillagok háborúja filmsorozat új részét december 16-tól vetítik a japán mozik. (MTI/EPA/Christopher Jue)
Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Jue

A vártnál gyengébben nyitott Skywalker kora

Ugyan a harmadik trilógia záró darabja a hétvégi észak-amerikai toplista élén végzett, messze elmaradt két előzményétől.

A vártnál gyengébben, 176 millió dolláros (52,5 milliárd forint) jegyárbevétellel nyitott a Star Wars: Skywalker kora az észak-amerikai mozis hétvégén iparági becslések szerint.

A Disney filmjének globális bevétele 374 millió dollárra rúg - írta a Variety.com filmes szaklap.

Ugyan a harmadik trilógia záró darabja ezzel a hétvégi észak-amerikai toplista élén végzett, messze elmaradt két előzményétől, a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erőtől, mely 248 millióval, valamint a 2017-es Az utolsó Jediktől, mely 220 millióval nyitott.

A messzi, messzi galaxis legújabb története a Sony Jumanji - A következő szint című családi kalandfilmjét, valamint a Disney Jégvarázs 2-jét előzte meg, az előbbi a második helyre jutott 26,2 milliós, az utóbbi a harmadikra 12,4 milliós jegyárbevételével.

A héten debütált egy másik nagy költségvetésű film, a Universal stúdió Macskák című musicalje. Az Oscar-díjas Tom Hooper rendezte vígjáték mindössze 6,5 millió dollárt hozott az amerikai jegypénztáraknál, és a külföldi piacokkal együtt is csak 10,9 milliós bevételre tett szert.

A filmet Magyarországon december 26-án mutatják be.

A sztárszereposztás (Idris Elba, Taylor Swift, Ian McKellen, Judi Dench) és a digitális technológia ellenére a filmnek csak a toplista negyedik helye jutott.

Az ötödik helyen végzett a Lionsgate életrajzi drámája, a Botrány ötmillió dolláros hétvégi bevételével. A Charlize Theron, Nicole Kidman és Margot Robbie főszereplésével forgatott filmet január 9-től vetítik Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×